ДСНС перевірить всі торгові центри і розважальні заклади у Львові

dsc6967-565f903cf816b883cd7a5b72280b6ab0
Фото: ЛМР

Державна служба з надзвичайних ситуацій перевірить усі торгові центри та дитячі розважальні заклади у Львові, передає кореспондент Дивись.info.

Про під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради заявив начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області Сергій Дмитровський.

Міський голова Андрій Садовий запитав у керівника управління ДСНС про стан безпеки у торгових і розважальних комплексах.

«Нам важливо знати, чи всі комплекси на території міста Львова пройшли експертизу, і введені в експлуатацію, відповідно до чинного законодавства», - заявив міський голова.

Своєю чергою, Сергій Дмитровський заявив, що наразі відповіді на це питання не має.

«У зв’язку з тим, що певний час у державі був мораторій на перевірку тих об’єктів, тому достеменно я не можу сказати про всі торгові центри. Що стосується систем, які забезпечують безпеку людей, які перебувають у цих приміщеннях, – відповіді ми можемо дати не щодо всіх об’єктів, що перебувають на території області. Але враховуючи доручення Кабміну, сьогодні проводиться інструктивна нарада, де будуть обговорені всі ці питання. Тому ми здійснимо перевірку всіх торгових центрів і я буду наполягати, щоб сюди включити також всі розважальні дитячі заклади, які у нас є. Тому, я думаю, у нас попереду серйозна робота. Основне наше задання – звернути увагу керівництву на ті проблеми, які є, щодо їх усунення, забезпечити, щоб люди, які працюють на цьому об’єкті, знали свої дії в разі надзвичайної ситуації, відпрацювати дії рятувальних служб, і подивитись, в якому стані знаходиться вся система евакуації людей», - пояснив Сергій Дмитровський.

Він додав, що плануються тренінги для працівників ТРЦ.

Крім того, Андрій Садовий попросив звернути увагу на ринок «Південний».

За словами директорки юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич міська рада не видавала жодних документів щодо введення в експлуатацію цих приміщень.

Як заявив Сергій Дмитровський, перевірки ТРЦ мають завершитися до середини травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: