На Львівщині цього року планують «роздержавити» 25 друкованих видань

unnamed

В цьому році планується «роздержавлення» ще 25 редакцій друкованих ЗМІ на Львівщині.

Про це зазначив голова комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та ЗМІ Львівської обласної ради Юрій Візняк під час відеомосту у львівському прес-клубі на тему: «Львівські методи роздержавлення ЗМІ. Закон і його локальне трактування», передає кореспондент Дивись.info.

За його словами, відповідно до ЗУ «Про реформування друкованих ЗМІ» була розроблена програма розвитку та сприяння інформаційного та громадянського простору на 2017-2028 роки.

Своєю чергою, начальник відділу інформації та поліграфії департаменту внутрішньої політики Львівської ОДА Володимир Трач відзначив, що Львівщина - єдиний регіон, де процес «роздержавлення» фінансується із обласного бюджету.

Він також сказав, що до 2019 року в програмі розвитку інформаційного простору Львівщини закладена підтримка видань, які вже «роздержавились» - це є конкурс «Четверта влада». «Станом на зараз ми спільно із обласною радою та спілкою журналістів напрацьовуємо проект положення, щоби допомагати виданням ще у 2019-2020 роках», - пояснив Володимир Трач.

«Газети, які вже «роздержавились» в районах укладають із районними радами договори на висвітлення інформації. Станом на зараз, практично всі комунальні газети, або фінансуються з районних бюджетів, або укладають договори про висвітлення інформації», - розповідає начальник відділу інформації та поліграфії департаменту внутрішньої політики Львівської ОДА.

За словами чиновника, на Львівщині єдина газета Перемишлянського району за рішенням трудового колективу вирішила не перереформовуватися, тому зараз йде процес ліквідації видання. «Ліквідаційну комісію в даному випадку очолила головна редакторка видання», - додав Трач.

Читайте також: Газета «Ратуша» піде на роздержавлення 1 березня 

Нагадаємо, у Львові триває процес роздержавлення ЛКП газета «Ратуша». Проте, за словами головного редактора газети Миколи Савельєва, чиновники Львівської міськради почали роздержавлення «Ратуші» без залучення колективу, тобто з порушенням норм чинного законодавства.

Читайте також: Редактор газети «Ратуша» подав заяву на міськраду через порушення процедури роздержавлення

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: