У Львові розповіли, як креативну ідею перетворити в успішний бізнес-проект (фото)

IMG_1563

Протягом двох днів, 30-31 березня, у Львові проект «Містки громадської активності» за фінансової підтримки Європейського Союзу проводить Інвестиційний ярмарок культурних та креативних індустрій.

Учасники представляють свої бізнес-проекти, знайомляться із потенційними партнерами та інвесторами, передає кореспондент Дивись.info.

Як зазначила комунікаційна менеджерка проекту «Містки громадської активності» Ірина Баран, цей проект дворічний та спрямований на те, щоб об’єднати Схід та Захід.

«В нас була програма обмінів, аби люди їздили та пізнавали одне одного. Окрім того, ми підтримуємо вимушених переселенців проведенням семінарів із лідерства та порад із ведення бізнесу. Провели вже 4 семінари, де розповідали про написання бізнес-планів, про те, як ідею перетворити в щось більше», - пояснює пані Ірина.

За її словами, креативний бізнес, креативні індустрії це те, що легко розпочати, адже не потрібно будувати завод, закупляти величезне обладнання. «До прикладу, якщо ідеєю є створення медіа, то треба перші такі витрати - запустити сайт і далі вже працювати», - переконує Ірина Баран.

«А для людей, які покинули свій дім, поїхали в інше місто, це дуже гарна можливість себе проявити. У нас серед учасників є Юлія Селіванова, яка займалася хенд-мейдом ще зі школи. Коли вона покинула свій дім в Донецьку і переїхала в Слов’янськ, то це  хобі, хенд-мейд, повернув її до життя», - розповіла комунікаційна менеджерка проекту.

Вона також зазначила, що безпосередньо під час цього заходу найкращі проекти  отримають грантові можливості.

«Ми не можемо сказати, скільки це проектів буде, адже не ставили собі за мету кількість призерів. Це залежить від самих учасників», - додає Ірина.

Окрім того, є й інші можливості, до прикладу краутфандинг, де Ксенія Казакова може допомогти тим, хто зацікавлений в краутфандингу як методу та зможе це використати.

Як наголосила Ірина Баран, всі звикли вважати, що інвестиції - це гроші, чи мета Інвестиційного ярмарку - в коридорі зустріти свого інвестора, проте інвестувати можна по-різному.

«До прикладу, надавши консультацію із ведення бізнесу - це вже є інвестиція. Саме тому ми на два дні зібрали людей, аби вони обмінювалися між собою певними можливостями та старалися один одному допомогти. Окрім того, що ми і так підтримуємо тих людей, які презентують свої проекти», - сказала менеджерка проекту.

Загалом презентовано 20 проектів, серед яких є майстерні, креативні простори, хенд-мейдові проекти, дизайн-студії, проекти гастрономічних фестивалів, продакшн та ін. Проте, як зазначила пані Ірина, спочатку відібрано було 30 проектів, але учасники мали попередню консультацію і мали виконати домашнє завдання, проте не всі це зробили.

Читайте також: У Львові стартував Інвестиційний ярмарок культурних та креативних індустрій (фото)

Вона також розповіла, що переможці матимуть змогу отримати грант від 15 до 30 тисяч гривень, в залежності від потреб, оскільки проекти між собою досить різні.

Зазначимо, організовує Інвестиційний ярмарок ЛМГО «Центр культурного менеджменту» у межах проекту «Містки громадської активності» за підтримки Європейського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: