Фестиваль етно-моди, гаївки та виставка писанок: як пройде Великдень у Львові (фото)

Сьогодні у ЛМР розповіли деталі програми святкування Великодня у Львові. На містян чекають традиційні гаївки, ярмарок у центрі міста «етно-фешн дей».

Вже завтра, з 10:00 розпочне свою роботу дев’ятий Великодній Ярмарок у Львові. Розміщений він на проспекті Свободи та триватиме до 15 квітня. У будні дні ярмарок працюватиме з 11:00 по 22:00, у вихідні час його роботи буде продовжено до 23:00. Детальніше про те, як облаштовували цьогорічний ярмарок дивіться тут.

Традиційно на великодні свята у Львівському музеї архітектури і народного побуту відбудуться гаївки. Але крім традиційних гаївок, які будуть відбуватися на п’яти локаціях музею, 8 квітня о 15:00 буде експозиція відреставрованого козацького човна 17 століття.  Про це повідомив Роман Назаровець, директор Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького.

«Буде де помалювати писанки, поспівати гаївки, веснянки», -  зазначає директорка департаменту розвитку Наталія Бунда.

У центрі ж міста львів’яни також зможуть розважитися. На проспекті Свободи біля шестиметрової писанки відбуватиметься театралізована інтерактивна вистава: «Реконструкція великоднього сніданку в Західній Україні». Великодній сніданок відбудеться 8 квітня о 13:00.

15 квітня стартує новий захід в рамках святкування: «Етно-фешн дей», на який приїдуть дизайнери зі всієї України, щоб показати свої ексклюзивні колекції дизайнерського одягу в стилі «етно». Окрім цього, вже з 8 квітня запрацює «етно-шоурум», який буде знаходитися біля Писанки на пр. Свободи. Тут будуть продаватися ексклюзивні роботи дизайнерів.

Львівська свічкова мануфактура запрошує усіх охочих на Фестиваль писанки, який триватиме до 15 квітня, де можна побачити найнеочікуваніші рішення щодо декорування писанок. Фото дивіться тут.

Відбудеться також традиційний формат благодійності: «Добра справа». До 15 квітня у Львові збиратимуться кошти на приймальне відділення Охматдиту. Скринька для пожертв розташується біля входу до Галереї мистецтв, тож усіх охочих благодійників запрошують долучитися до доброї справи.

Підготувала Анна СТОЛБОВА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: