Величезна паска, кривий танок та лемківські гаївки, - як львів’яни святкуватимуть Великдень у Гаю

Сьогодні в ЛМР розповіли про десятий  ювілейний благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом». Діятимуть 9 різнопланових майданчиків та близько 70 майстер-класів.

15 квітня БО «Фундація Духовного Відродження » запрошує всіх у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького. Всі гості фестивалю отримають нагоду відчути на собі народні традиції та спробувати власні сили в мистецтві та творчості.

О 12:00 розпочнеться Архиєрейська Літургія. З 14:00 до 20:30 лунатиме традиційний масштабний концерт за участі «ЯгОди», Софії Федини, Бріи Блессінг та Оркестру «Львівські фанфари».

«Цей фестиваль є визначним тим, що тут нема пропаганди алкоголю, насильства чи нездорових цінностей», - зазначає Софія Федина, співачка, громадська активістка, журналістка та викладачка.

«Однією з цікавинок буде спільна паска, яку зможуть скушувати всі охочі. Це Провідна неділя і Паска – то символічна традиція. Такою відкритою трапезою будемо формувати спільність українців, спільність львів’ян, зрештою спільноту усіх ближніх. Окрім того, залучимо гостей фестивалю до розмалювання велетенської писанки. Кожен залишить особливий візерунок, чи орнамент із закладеним сенсом», - каже координаторка фестивалю Марія Чучман.

Софія Федина запрошуватиме всіх охочих до кривого танцю та співання лемківських гаївок. «Для мене абсолютно унікально, що тисячі людей раптом синхронно, разом починають танцювати те, що я їм пояснюю. І більше вражає те, що у них виходить дійсно організована та дуже гарна забава», - коментує вона.

Анна СТОЛБОВА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: