Україна введе такі ж санкції проти Росії, як і США

завантаження (1)

Україна планує синхронізувати санкції проти Російської Федерації із США. Про це йдеться у повідомленні президента Петра Порошенка на його сторінці у Facebook, пише Zaxid.net

«Очікую від Ради національної безпеки і оборони України вже ближчим часом на комплексні пропозиції щодо синхронізації українського та американського санкційних режимів», – наголосив президент і також зазначив, що сподівається на посилення санкцій проти Росії Європейським союзом.

Раніше стало відомо, що Сполучені Штати ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з «кремлівського списку». До нього, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній «Ренова» Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії. Крім того, під санкції потрапили компанії En+, «Ренова», «Русал», «Російські машини», «Рособоронекспорт» і ще вісім російських компаній, а також bfinance, пов'язана з Дерипаскою. Американським компаніям і громадянам заборонено займатися з ними бізнесом.

«Російський уряд працює на несумірний прибуток олігархів та урядових еліт», – заявив міністр фінансів США Стівен Мнучин.

Він зазначив, що російський уряд бере участь у різноманітних «злочинних діях у всьому світі, зокрема, продовжує окупацію Криму, провокує насильство на сході України, постачає режиму Асада зброю і проводить шкідливу кіберактивність».

Як відомо, наприкінці січня Міністерство фінансів США опублікувало так звану «кремлівську доповідь», у якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів, проти яких можуть бути введені санкції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: