В Івано-Франківську штрафуватимуть за побілку бордюрів і дерев

images (1)

З травня міська рада має намір затвердити нові правила благоустрою міста

.

У травні міська рада Івано-Франківська планує затвердити нові правила благоустрою, які передбачають штрафи за побілку бордюрів та дерев. Про це повідомив директор департаменту благоустрою Михайло Смушак, пише місцеве видання «Місто».

Як зазначається, у соцмережах франківці часто скаржаться на радянську практику побілки дерев і бордюрів. Запитують, доки таке буде в місті і коли почнуть штрафувати за це. Директор департаменту благоустрою Івано-Франківська вирішив прокоментувати ці запити.

«Це даремне витрачання часу і ресурсів. Адже потрібно закупити вапно, а ще заплатити працівникам, які це робитимуть. На наших об'єктах (дороги, прибудинкові території) ніде бордюри не фарбують і не будуть. Інше питання до закладів медицини, культури і т.п. Ця показуха і гламур не личить нашому місту», - заявив Смушак.

Серед інших змін до правил благоустрою Івано-Франківська, що про них розповів Михайло Смущак - обов'язкові пандуси для маломобільних жителів у магазинах та інших закладах, заборона на цирки з тваринами і спрощення процедури демонтажу МАФів.

Нагадаємо, нещодавно директор департаменту благоустрою Києва Андрій Фіщук закликав громадян повідомляти про комунальників, які білять дерева. Заборону на побілку в Києві ввели ще в 2006 році, тому що вапно шкодить деревам.

Додамо, що звичка фарбувати у білий колір дерева і елементи міського благоустрою з’явилась за часів Радянського Союзу. Ця традиція походить з радянської армії. За часів Другої Світової це ще мало якийсь сенс – межі трас, по яких рухались військові, фарбували у білий колір для того, щоб не вмикати вночі фари на вантажівках, аби автоколону не побачила ворожа авіація.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: