Як слідкувати за ходом будівництва: досвід львівських забудовників

76
Фото ілюстративне. Джерело: Дніпроград

Головне питання для всіх, хто придбав квартиру ще на етапі будівництва – як слідкувати за ходом будівельних робіт.

Головне питання для всіх, хто придбав квартиру ще на етапі будівництва – як слідкувати за ходом будівельних робіт.

*промоція

Це потрібно, аби знати, чи вкладається забудовник у визначені терміни. Для цього журналісти проаналізували можливості, які пропонують різні будівельні компанії Львова.

Є кілька варіантів, як слідкувати за ходом будівництва, а саме: екскурсії на будівельний майданчик, онлайн-камери, щомісячні фото і відеозвіти, щотижневі фото і відеозвіти. Розглянемо переваги й недоліки кожного варіанту.

Екскурсії на будівництво

Судячи із сайтів львівських забудовників, така практика не дуже поширена. На це є кілька об’єктивних причин. По-перше, мова йде про безпеку людей, адже будівництво – об’єкт із підвищеними ризиками, тож кожна екскурсія має починатися детальним інструктажем та мусить проходити під пильним наглядом професіоналів. По-друге, це може заважати самому будівництву, бо на об’єкті крім будівельників будуть сторонні особи. По-третє, екскурсії (через дві попередні причини) не можна буде проводити надто часто, тому втрачається сама ідея контролю за ходом робіт.

Наприклад, відвідати будівельний майданчик об’єктів компанії «Львівська Мрія» можна в будь-який час без попереднього запису. Як розповіли у компанії, клієнт просто приходить в будь-який зручний день і час  та разом із менеджером може  відвідати будмайданчик і пересвідчитися в якості робіт. Тому раз або два за весь період будівництва житла все ж варто відвідати будівельний майданчик. Таким чином власник квартири може оцінити якість робіт більш детально, обрати варіант для перепланування тощо.

А от безпосередньо слідкувати за ходом будівництва ріелтори радять в інший спосіб – онлайн.

Веб-камери у реальному часі

У цього способу слідкування за ходом будівництва є як беззаперечні переваги, так і суттєві недоліки. Перевага в тому, що можна у будь-який час доби оцінити загальний етап ведення робіт і те, чи взагалі вони проводяться взагалі. Але і недоліки такого способу дуже суттєві. По-перше, забудовники, які мають таку функцію, публікують трансляцію з майданчика із затримкою на добу (аби убезпечити себе від оприлюднення зайвої інформації, наприклад, про те, що щось пішло не так). По-друге, недолік полягає в узагальненості отриманої інформації. Зазвичай, забудовники розміщують камери по периметру будівельного майданчика, тож з відео можна оцінити лише загальний вигляд об’єкта – який поверх зведено, чи засклені вікна… і все. Переглядати трансляції з веб-камер можна на сайтах тих будівельних компаній, які пропонують таку опцію (розміщена на сторінці «Хід будівництва», або «Пряма трансляція з будівництва»). У Львові веб-камери мають близько 30% забудовників.

Але варто пам’ятати, що такий спосіб спостереження за ходом робіт не дає розуміння етапності будівництва – за годину чи навіть добу робіт прогрес не дуже помітний, тож може скластися враження, що роботи затягуються. А це точно не збереже нерви майбутнім власникам житла J

Щомісячний звіт

Щомісячний звіт дуже часто пропонують сайти-агрегатори пропозицій на ринку житлового будівництва. Слідкувати за звітами можна на сторінках відповідних об’єктів на сайтах «ЛУН», «Новобудови», «Дім РІА» тощо. Крім цього, щомісячні звіти пропонують майже всі будівельні компанії Львова.

На відміну від попередніх варіантів, тут вже можна побачити прогрес будівництва, а завдяки різним ракурсам (зокрема, фото та відео зсередини будівель) можна краще зорієнтуватися в ситуації. Недолік цього способу полягає в тому, що частота звітування занадто низька, тому інвестор може довгий час не здогадуватися про простій на будівництві чи сповільнення темпів робіт.

Щотижневий звіт

Такий варіант нерідко пропонують львівські забудовники, адже він добре себе зарекомендував: власники квартир можуть бачити поступовий прогрес у будівництві і при цьому не мають чекати цілий місяць на оприлюднення наступних фото чи відео.

Детальніше про такий спосіб, який, до речі, використовує компанія «Львівська Мрія», розповідає її директор Андрій Борисов. Він зауважує, що відкритість є важливою складовою роботи і що клієнти дуже пильнують за ходом проведення робіт. Тому зі свого боку компанія робить все, аби надати якомога більше інформації про хід будівництва. «У нас є сайт, сторінка у Facebook, де кожного тижня ми розміщуємо фото з нашого будівельного майданчика, - розповідає Андрій Борисов. - Тобто ми робимо 5-6 фото основних моментів будівництва: який поверх побудували, де вікна почали ставити і т.і.… І навіть якщо людина не зі Львова, вона може слідкувати за тим, на якому етапі будівництво». Наприклад, за ходом будівництва нового ЖК на вул. Княгині Ольги 1-5 незабаром можна буде слідкувати тут.

Директор компанії зауважує, що клієнти активно користуються також послугою. «Бувало таке, що через технічні причини, або захворів хтось, ми не виставляли на сайт фото вчасно, то люди дзвонили й питалися – а де фото, ми ж слідкуємо, - додає він. - Ми хотіли робити онлайн-камери, але це нецікаво, бо ти не бачиш прогресу. А раз на тиждень щось уже відбувається очевидне».

Як свідчить статистика, «Львівська Мрія» здала 98% своїх будинків у визначений термін без затримок. Більше того, як розповів Андрій Борисов, у компанії є мета – здавати будинки раніше від задекларованої дати, аби потішити майбутніх власників. «Ми намагаємося здати об’єкти на місяць-півтора раніше, щоб людям було приємно, бо зазвичай клієнти розраховують, що здача буде навіть пізніше вказаного строку».

 Детальніше про новий житловий комплекс на вул. Княгині Ольги у Львові читайте тут.

*промоція

За 5 хвилин до центру Львова: яка інфраструктура буде у новому ЖК на Княгині Ольги
Львівська Мрія
 – на ринку Львова вже 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК “Львівська Мрія” в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла. ЖК “Львівська Мрія” неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі “Кришталева цегла”. ЖК “Львівська Мрія” – помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу:

м. Львів, вул. Рубчака, 11

вул. Кн. Ольги, 1

тел.: (032) 241-08-08

(097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: