На Грибовицькому сміттєзвалищі знову незаконно вивозять небезпечні гудрони

39_main

На території Грибовицького сміттєзвалища горе-підприємці знову взялися незаконно вивозити і «кип’ятити» небезпечні відходи – кислі гудрони.

Про це написав на сторінці у Фейсбуку депутат Жовківської райради Ігор Муравський, передає Львівський портал.

За його словами, 14-15 квітня на гудронному озері  №2 знову відбувається незаконний відбір кислих гудронів авдіївським підприємством ТОВ «Дослідне виробництво».

«Це відбувається попри відкриті кримінальні провадження, без ліцензії, без сплати будь-яких податків, тим самим, завдаючи непоправної шкоди довкіллю і здоров’ю, як і місцевих мешканців, так і мешканців міст Дубляни і Львова», – зазначив депутат.

Він додав, що вранці місцеві мешканці почали скаржитися на задуху і погане самопочуття.

«Вирішили під вечір перевірити, що ж таки відбувається знову на гудронових озерах, а там «робота кипить»  під сутінками ночі, в повітрі відчувався нестерпний різкий запах аміаку (який при взаємодії із сірчаною кислотою перетворюється в сіль, і це при подальшому дає їм змогу безпечно транспортувати, непошкодивши металеві ємкості, так як сірчана кислота їх роз’їдає), і при підігріві важкі метали мігрують у повітря», – зазначив Ігор Муравський.

Депутат зауважив, що «прокип’яченими» гудронами заповнювали цілі вантажівки.

«Один TIR , який стояв під загрузкою, був заповнений на 50см до верху бочки, решта два стояли в черзі на загрузку, попри відкриті кримінальні справи, два автомобілі чекали своєї черги. Поліція автомобіль, який наповнений розігрітими кислими гудронами  забрала на штрафмайданчик» , – сказав Ігор Муравський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: