У Швеції відкрилася дорога, яка заряджає електромобілі

630_360_1523778593-9102

У Швеції відкрилася перша в світі дорога, здатна заряджати електромобілі, які проїжджають по ній. 

Двокілометрова контактна рейка була встановлена на дорозі загального користування недалеко від Стокгольма, пише DT з посиланням на The Guardian.

Як зазначається, незважаючи на те, що це тестова ділянка, державне агентство доріг вже подало карту розміщення подібних трас по всій країні. Згідно з планом, до 2030 року 70% автомобілів Швеції повинні будуть відмовитися від використання викопного палива.

Для підзарядки електромобіль повинен мати спеціальний струмоприймач, що встановлюється в задній частині машини. В кінці цієї ділянки дороги струмоприймач відключається від рейки. Електрифікована дорога розділена на 50-метрові секції, кожна з яких подає електрику, тільки коли автомобіль проїжджає над нею.

«Якщо ми електрифікуємо 20 тисяч кілометрів автодоріг, цього, безумовно, буде достатньо. Відстань між двома магістралями — не більше 45 кілометрів, і електромобілі зараз їздять на такі дистанції без підзарядки», - заявив виконавчий директор консорціуму eRoadArlanda, який розробив проект, Ханс Селл.

Читайте також: «Електромобільний бум»: чи витіснять електрокари бензинові і дизельні автомобілі

Наголошується, що така система підзарядки («активна підзарядка») означає, що акумулятори електромобілів можуть стати меншої ємності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: