Угорська нацменшина призупинила консультації з урядом щодо закону про освіту

c8c107358d07dca3e7c11b5ce6553d86

Угорська громада в Україні призупинила консультації з урядом щодо закону про освіту.

Про це повідомила на Київському безпековому форумі міністр освіти Лілія Гриневич, закликавши посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня розблокувати цей процес, пише Mukachevo.net.

Це, за словами урядовця, пов’язано з позовом до Конституційного Суду щодо закону про освіту.

«Нас дуже хвилює, що угорська громада припинила будь-які консультації з нами, і лідер угорської громади повідомив нам в офіційному листі, що вони не хочуть брати участі в процесі консультацій, тому що зараз вони очікують рішення Конституційного суду.... Я публічно вас прошу, посол Угорщини в Україні, допомогти нам, будь ласка... розблокувати цю ситуацію», – заявила Гриневич.

«Ми підтримуємо угорську громаду в Закарпатті, ми знаємо, що вона готова продовжувати переговори, але ми маємо отримати рішення Конституційного суду», – відповів на звернення Гриневич посол Угорщини Ерно Кешкень.

Mukachevo.net зазначило, що кілька тижнів тому в Берегові відбулася зустріч за участі заступника міністра освіти України, на якій йшлося саме про втілення закону про освіту з врахуванням інтересів угорської нацменшини, і про ту зустріч дуже позитивно відреагували представники угорців Закарпаття.

 

Читайте також: Закон «Про освіту»: що про нього думають голова угорського товариства у Львові та експерт з освіти

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: