Завтра Апеляційний суд продовжить розгляд справи топ-хабарника

myhajlovskyj
Ігор Михайловський. Фото: Наші гроші

Завтра, 17 квітня, Апеляційний суд Львівської області продовжить розгляд справи за позовом екс-замдиректора «Західукргеології» Ігоря Михайловського до ДП НАК «Надра України» «Західукргеологія» про поновлення на роботі та оплату за час вимушеного прогулу.

Нагадаємо, екс-заступника директора ДП «Західукрекологія» Ігоря Михайловського затримали під час отримання ним хабара у півтора мільйона гривень від ПП «Новоком». Загалом йшлося про сприянні в отриманні дозволу на користування надрами на Південно-Сулятинській площі, яка знаходиться на території Львівської та Івано-Франківської областей.

7 жовтня Ігор Михайловський пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості. Зрештою суд постановив визнати Ігоря Михайловського винним і оштрафувати.

Заставу у майже 132 тисячі гривень суд повернув невідомій особі, яка її вносила.

Спочатку Ігорю Михайловському інкримінували значно важчу статтю – ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі). Покарання – від 8 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю  на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Перекваліфікація злочину і угода зі слідством дозволила Михайловському, по суті, уникнути відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: