Чиновник-хабарник знову прогуляв суд у справі свого відновлення на посаді

51513-1_large

Чиновник-хабарник, екс-заступник директора ДП «Західукрекологія» НАК «Надра України» Ігор Михайловський не з’явився до суду на розгляд справи про своє поновлення на посаді.

Про це повідомляє ІА Дивись.info.

Сьогодні, 17 квітня, мало відбутися чергове судове засідання у справі за позовом Михайловського до ДП НАК «Надра України» «Західукргеологія» про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та оплату заробітку за час вимушеного прогулу. Варто додати, що під «вимушеним прогулом» йдеться взяття під варту та розслідування у зв’язку із отриманням Михайловським хабара в 1,5 мільйона гривень.

«Маємо чергове затягання часу за клопотанням поданим представником Михайловської Ігоря. Засідання вкотре перенесена на 22 травня», - прокоментував начальник юридичного відділу ДП «Західукргеологія» Володимир Батьков.

Володимир Батьков додав, що суд першої інстанції відмовив в задоволені позову Михайловського, і визнав звільнення проведене з повним дотриманням вимог чинного законодавства.

Ігор Михайловський. Фото: Наші гроші

Нагадаємо, екс-заступника директора ДП «Західукрекологія» Ігоря Михайловського затримали під час отримання ним хабара у півтора мільйона гривень від ПП «Новоком». Загалом йшлося про сприянні в отриманні дозволу на користування надрами на Південно-Сулятинській площі, яка знаходиться на території Львівської та Івано-Франківської областей.

7 жовтня Ігор Михайловський пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості. Зрештою суд постановив визнати Ігоря Михайловського винним і оштрафувати.

Заставу у майже 132 тисячі гривень суд повернув невідомій особі, яка її вносила.

Спочатку Ігорю Михайловському інкримінували значно важчу статтю – ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі). Покарання – від 8 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю  на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Перекваліфікація злочину і угода зі слідством дозволила Михайловському, по суті, уникнути відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: