Стало відомо, коли оберуть запобіжний захід Івану Бубенчику

maxresdefault

Обрання запобіжного заходу активісту євромайдану Івану Бубенчику відбудеться 24 квітня у Печерському райсуді Києва. Генеральна прокуратура нещодавно подала відповідне клопотання до суду, проте захист Бубенчика ще з ним не ознайомлений.

Про це «Українській правді» повідомив його адвокат Ігор Коржук.

«З цим клопотанням я наразі не ознайомлений, але ознайомлюсь в найближчий час. Його розгляд призначений на 24 квітня у Печерському райсуді Києва», – сказав Коржук.

Захисник уточнив, що поки не знає, який саме запобіжний захід буде просити для Бубенчика прокуратура, але припускає, що про тримання під вартою не йдеться.

Читайте також: Народного героя Івана Бубенчика звинувачують у вбивстві беркутівців

Також він зазначив, що після того, як його підзахисному була вручена нова підозра, жодних слідчих дій не проводилося.

Нагадаємо, 19 лютого 2016 видання Bird in flight опублікувало інтерв’ю з Іваном Бубенчиком. В інтерв’ю він розповідав, що нібито вбив двох бійців «Беркуту» на Інститутській 20 лютого 2014. Згодом Бубенчик спростував цю інформацію.

Довідка

Під час кривавих подій на Майдані 20 лютого 2014 року тактичні дії Бубенчика змусили тікати силовиків та відвернули загибель Революції Гідності. Він за допомогою зброї, яку принесла інша особа, стріляючи по ногах силовиків посіяв серед них паніку, створюючи ефект, ніби у повстанців є багато тактичної зброї. Цим подіям присвячено фільм української студії громадянського кіно BABYLON’13 під назвою «Бранці».

З перших днів війни Іван Бубенчик вступив як доброволець у батальйон «Дніпро-1», згодом став рядовим Міністерства внутрішніх справ України.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, нагороджений:

орденом «За мужність» III ступеня (19.12.2014) (22.1.2015);

орденом «За оборону країни»;

Також відзначений приватною нагородою «Народний Герой України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: