Від сьогодні у Львові стартує будівництво Меморіалу Героям Небесної Сотні (фото)

IMG_3637

Сьогодні, 17 квітня, у Львові заклали пам’ятну капсулу з нагоди початку спорудження Меморіалу Героям Небесної Сотні - цим самим і дали старт будівництву, передає кореспондент Дивись.info.

Сьогодні, 17 квітня, у Львові заклали пам'ятну капсулу з нагоди початку спорудження Меморіалу Героям Небесної Сотні - цим самим і дали старт будівництву, передає кореспондент Дивись.info.

Сьогодні ж родини Небесної Сотні підписали текст, який помістили у капсулу і заклали його на місце, де буде меморіал. Капсулу заклали з боку вулиці М.Кривоноса, на «Губернаторських валах».

За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, цей проект стане не тільки затишним простором для львів’ян, а й місцем для увічнення пам’яті наших Героїв.

«Всі розуміють важливість цього місця в самому центрі історичного ареалу Львова, яке в довгих дискусіях обиралося. Проектом передбачено формування терас і площі, яка буде ще ширша і зможе вмістити ще більше людей для вшанування пам’яті і для тихого усвідомлення ролі, тої історичної події Майдану і тих людей, які віддали за це життя», - додав Чаплінський.

Як розповів один із авторів проекту Андрій Лесюк, митці повинні передати суть боротьби, того напруження, яке відбувалося на Майдані, аби людина не просто прийшла отримати задоволення естетичне, а подумала про це, згадала, як все було.

За його словами, концепція проекту несе велике емоційне навантаження.

«Проект складається із двох частин, - в першу чергу це є музейний простір та міст, який виконує функцію зв’язків між площею та парками. Аби всі люди мали доступ до Меморіалу, передбачений пандус», - пояснює Андрій Лесюк.

«Основним матеріалом проекту є кортенівська сталь, яка є вічною. Вона символізує вічний вогонь, барикади, тобто передає емоцію боротьби країни. Насправді все тільки починається в країні, - вона народжується, люди віддають за неї своє життя», - сказав Лесюк.

Він також пояснив, що будівництво стартує від сьогодні, в першу чергу стартують роботи по благоустрою, по підготовці,а після цього проект повинен пройти експертизу та будівництво об'ємів, які не можуть розпочинатися без експертизи.

Меморіал Героям Небесної Сотні разом із терасами займатиме близько 600 квадратних метрів.

Своєю чергою, міський голова Львова Андрій Садовий відзначив, що саме сьогодні львів'яни тут зібралися, щоб скласти велику подяку людям, які віддали своє життя, які, дякуючи ласці Бога, стали Героями.

«Це особливий стан: є мільйони людей, але Героями стають одиниці. Сьогодні ми будемо з вами закладати капсулу у цей меморіал, який буде присвячений нашим новітнім Героям», - додав Садовий.

Нагадаємо, 23 лютого виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво меморіалу Героям Небесної Сотні на вулиці Кривоноса. А ухвалою сесії ЛМР у цьому році на спорудження меморіалу було передбачено 15 млн грн. Будівництво триватиме орієнтовно до лютого 2019 року.

Читайте також: У парку «На Валах» проведуть археологічні дослідження

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: