Leopolis Jazz Fest збере 170 світових зірок. Повна програма фестивалю

З 27 червня по 1 липня 2018 у Львові відбудеться VIII міжнародний джазовий фестиваль Leopolis Jazz Fest.

Протягом 5 днів на сценах Leopolis Jazz Fest виступить понад 170 музикантів з 16 країн світу, пише Новое Время.

Сцена ім. Едді Рознера

27 червня (середа)

19:00 Charles Lloyd & the Marvels (US)

Легендарний американський джазовий музикант - авангардист, саксофоніст, флейтист. З ансамблем The Marvels він досліджує і створює багатошарові імпровізації.

21:00 Jamie Cullum (GB)

Успішний британський вокаліст, піаніст і композитор. Його альбоми розійшлися по всьому світу тиражем більше 10 млн. Він номінувався на премію Греммі, три рази номінувався на премію BRIT, володар премії Ronnie Scotts Jazz Award.

28 червня (четвер)

19:00 R + R = NOW (US)

Роберт Гласпер представляє новий проект R + R = NOW (Reflect + Respond = Now). Він об'єднує найкращих молодих музикантів однієї загальної місією: створювати актуальну музику. Кожен музикант в R + R = NOW є андеграундної іконою.

21:00 Lee Ritenour and Dave Grusin feat. Melvin Lee Davis and Wes Ritenour (US)

Співпраця двох джазових зірок - гітариста Лі Рітенура і піаніста Дейва Грусіна має довгу історію. Ще в 1986 році вони отримали разом Греммі за альбом "Harlequin". Чи Рітенур - один з провідних фьюжн і джаз-гітаристів. Відомий американський композитор, піаніст і керівник оркестру Дейв Грусін володар багатьох нагород, в тому числі 10 премій Греммі і Оскар.

29 червня (п'ятниця)

19:00 Lars Danielsson Group Liberetto III & INSO-Lviv (SE/UA)

Шведський контрабасист, бас-гітарист, віолончеліст, композитор і аранжувальник Ларс Даніельссон має значну дискографію, більшість своїх альбомів він випустив на лейблі ACTMusic.

Ahmad Jamal

21:00 Ahmad Jamal (US)

Видатний американський джазовий піаніст, аранжувальник. Його кар'єра охоплює багато епох, стилів, час біг-бендів, епоху Паркера/Гіллеспі, електронний вік та ін. Він є одним з найпопулярніших композиторів і виконавців в світі.

30 червня (субота)

19:00 Jacob Collier (GB)

23-річний співак, дворазовий володар премії Греммі, композитор, аранжувальник, продюсер і мультиінструменталіст.

21:00 Mario Biondi (IT)

Глибокий, чуттєвий і теплий голос італійського співака вже став впізнаваним брендом. Його пісні займають топові місця в чартах, а альбоми з продажу ставали кілька разів платиновими.

1 липня (неділя)

19:00 Stefano Bollani 5tet Que Bom (IT-BR)

Італійський віртуозний піаніст, композитор, співак і телеведучий. Стефано Боллані представляє аудиторії квінтет QUE BOM. Цю групу він створив в Бразилії, де і записав свій новий альбом.

21:00 Marcus Miller (US)

Американський джазовий мультиінструменталіст, композитор, продюсер, аранжувальник, дворазовий володар Греммі. Головний його інструмент - бас-гітара, а техніка виконання вивчається і успадковується безліччю музикантів. Його ім'я очолює опитування критиків і читачів протягом трьох десятиліть

Сцена на площі Ринок

27 червня (середа)

15:00 Peirani & Parisien Duo (FR)

Музиканти грають разом з 2009 року. У 2014 році дует випустив альбом «Belle Époque» (ACT), який став джазової сенсацією в Європі.

17.00 HI5 (AT)

Свою творчість музиканти називають «камерним джазовим мінімалізмом». HI5 отримали кілька важливих премій, серед яких Joe Zawinul Award 2012 Bucharest International Jazz Competition 2013, Jimmy Woode European Jazz Award 2013.

28 червня (вівторок)

15:00 Dave Feusi - The Groove Gang (CH)

З 2001 року Dave Feusi є президентом і лідером асоціації Jazz Baragge, створює щотижневий Jam Baragge Jam в Цюріху - спонтанний обмін музикою для молодих і вже відомих музикантів.

17.00 ONUKA (UA)

 

ONUKA - сучасний проект відомого українського саунд-продюсера і музиканта Євгена Філатова (The Maneken) і Нати Жижченко. Музика ONUKA - це органічний мікс електроніки, актуальною поп-музики і української етніки.

29 червня (п'ятниця)

15:00 Shalosh Trio (IL)

Shalosh Trio це джазова група з яскраво вираженим індивідуальним звучанням, яка грає на стику декількох жанрів, таких як рок, класика, електронна, африканська і близькосхідна музика.

17.00 Frederik Köster/die Verwandlung (DE)

Frederik Köster - німецький джазовий трубач, композитор, аранжувальник. Зі своїм квартетом і одним з останніх проектів «dieVerwandlung» ( «Метаморфоза»), Frederik випустив 7 альбомів. Музикант- постійний учасник престижних джазових фестивалів.

Shalosh Trio

30 червня (субота)

15:00 Kerem Görsev Quartet (TR)

Kerem Görsev - визнаний композитор і піаніст. Його перший альбом «HandsandLips» вийшов в 1994 році, і з тих пір він випустив в цілому ще 13 альбомів.

17.00 Tom Ibarra (FR)

Tom Ibarra - 18-річний французький гітарист і композитор. Став переможцем премії «LetterOne», серед 270 музикантів з Європи.
Tom Ibarra вже визнаний зірками джазової музики, грав з такими відомими музикантами як Marcus Miller, Richard Bona, Didier Lockwood і Sylvain Luc.

1 липня (неділя)

13.00 Jake Koffman Quartet (CA)

Музикант з Торонто є частиною покоління музикантів і педагогів, які свою творчість присвячують збереженню цілісності традицій джазу на тлі еволюції. Грає на альт-саксофоні, флейті, кларнеті, баритон-саксофоні та бас-кларнеті.

14:30 John Stetch Trio (CA)

Один з найвідоміших джазових музикантів Канади піаніст John Stetch використовує свою джазову і академічну освіту для того, щоб виконувати музику різних епох і куточків світу, від Моцарта і українських фолк-мелодій до кіно-музики.

16.00 Alex Goodman Quartet (CA)

Канадський гітарист, випускник відомої Manhattan School of Music, виступив практично у всіх найвідоміших нью-йоркських джазових клубах, а також на багатьох престижних фестивалях, серед яких Montreux Jazz Festival, Montreal Jazz Festival і ін.

Сцена на площі біля Палацу Потоцьких

28 червня (вівторок)

12:00 Luca Ciarla SolOrchestra - Jazz Violin 2.0 (IT)

Італійський музикант, синтезує звучання скрипки з loop-педаллю, голосом і електронікою. У його руках інструмент може звучати, як гітара, бас або ударний інструмент, показуючи нові імпровізації і віртуозність. Його музика постійно розвивається під час виконання і здається, що грає дивовижна джаз-група.

14:00 Bria Blessing & ShockolaD - IVASYUK (UA-US-PL)

Це спільний проект американської співачки з українською душею Bria Blessing і проекту ShockolaD, який створили блискучі українські музиканти Ігор Гнидин та Анастасія Литвинюк. Виконавці зібралися, щоб вшанувати спадщина Володимира Івасюка та його музику, переосмисливши його вічні пісні для нових поколінь.

29 червня (п'ятниця)

12:00 Dark Side Trio - Old Bookcase (UA)

Музика Dark Side Trio - це квінтесенція людських переживань. Поєднання еластичних ритмів барабанів, густого, як час звуку електрофортепіано Родес, і тенор-саксофона, що заповнює простір.

14:00 Mathias Heise Quadrillion (DK)

Mathias Heise - нова джазова зірка, в 2012 році заснував свою групу Mathias Heise Quadrillion. Цей проект створює сучасний джазовий фьюжн з незвичайним звучанням.

30 червня (субота)

12:00 Alexey Bogolyubov Trio -Trajectory of Mood (UA)

Тріо піаніста, композитора, бендлідера, продюсера і педагога Олексія Боголюбова представляє нову програму «Траєкторія настрою», яку нещодавно записали в відомої студії Hansa Studios в Берліні.

14:00 New Brain Trio & Balog (UA)

New Brain Trio - ім'я, яке вже звично вимовляти, бачити і чути в Києві і за межами столиці. Вільнодумство музикантів New Brain Trio змішує воєдино acid jazz, jazz rock і electro swing.

1 липня (неділя)

17:30 Dock in Absolute (LX)

Тріо з Люксембургу, яке поєднує у своїй музиці різні стилі прогресивного джазу, класики і року. Музиканти грають авторські композиції та створюють свій унікальний джазовий стиль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: