У Львові відкрили перинатальний центр, який реконструювали 5 років (фоторепортаж)

IMG_4440

20 квітня за участі Петра Порошенка у Львові відкрили перинатальний центр.

На відкриття львівського перинатального центру чекали не один рік. Завершення робіт на об'єкті постійно відтерміновували. Загалом на будівництво центру витратили за останні два роки з державного та обласного бюджету 123 млн грн. У стільки обійшлася перша черга. Загальна кошторисна вартість реконструкції становить понад 244 млн грн.

«Цей об’єкт — гарний приклад співпраці держави, області та міста. На мою думку, він побудований дуже чесно — майже 50/50 відсотків за рахунок фінансування з державного фонду регіонального розвитку і обласного бюджету», – зазначив Петро Порошенко.

Також глава держави подарував адміністрації перинатального сертифікат на УЗД-апарат.

Приймати пацієнтів центр почне у травні. Наразі тут проводять навчання лікарів, аби вони вміли поводитися з сучасним обладнанням.

Відновлені перші два блоки розраховані на 70 ліжок. Тут є як зали для пологів, так і операційні. За словами Назара Яремчика, директора компанії-підрядника, у центр закупили нове обладнання. Зокрема, операційні мають стіни з антибактеріального покриття, зроблені за останніми технологіями. Також у них своя система вентиляції, клімат — це повністю герметизовані приміщення.

«Цього року ми плануємо продовжити роботи у третьому корпусі. Це в основному гінекологія. Намагатимемося виконати усі роботи якомога швидше», — додав гендиректор компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: