У Вірменії відновилися протести, поліція стягує спецтехніку

1212A320-02C7-420C-BB01-563B35949BE6_w1023_r1_s

Поліція Вірменії зранку почала стягувати в центр Єревана сили та спецтехніку після того, як після заклику опозиційного керівника Нікола Пашиняна сотні демонстрантів вийшли на вулиці на знак протесту проти чинної влади.

Про це повідомляє Громадське.

«Поліція Вірменії вживатиме усіх необхідних заходів, щоб не допустити порушення суспільного порядку. Ми спостерігаємо за розвитком ситуації», – заявив речник поліції Вірменії Ашот Агаронян.

Раніше повідомлялося, що лідер партії «Громадянський договір», який очолив протестний рух у  Вірменії, Нікол Пашинян закликав  продовжити акції протестів, щоб «завершити мирну оксамитову революцію».

23 квітня, після 10 днів протестів, екс-президент Вірменії, прем'єр-міністр Серж Саргсян заявив про відставку. Того ж дня президент Вірменії Армен Саркісян підписав указ про відставку уряду країни.

Протестувальники 20 квітня почали блокувати дороги в столиці країни. Люди виступили проти прем'єр-міністра Сержа Саргсяна, який був президентом країни 10 років. На нову посаду його нещодавно затвердив парламент.

За новою конституцією, в президента дуже обмежені повноваження, натомість основна влада належить саме прем'єру. Ці зміни ініціював сам Саргсян, хоча й переконував, що більше не має владних амбіцій. Таким чином, він по суті мав залишитися при владі ще й на третій термін.

23 квітня до опозиціонерів, які вимагають у Єревані відставки прем'єр-міністра Сержа Саргсяна, долучилися військовослужбовці.  Міноборони Вірменії пообіцяло покарати військових за участь у протестах.

Лідера протестів Нікола Пашиняна затримали, та згодом  відпустили.

Читайте також: Який би уряд у Вірменії не прийшов до влади, він залишатиметься проросійським, – політолог

Опозиціонери хотіли зробити безстроковими акції протестів у Єревані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: