Поради для львів’ян: який будинок краще обрати – цегляний, монолітно-каркасний чи панельний

76
Фото ілюстративне. Джерело: сайт Дніпроград

Одним з найважливіших аспектів при виборі житла у новобудові є технологія будівництва та матеріал. Давайте детальніше розберемо пропозиції львівського будівельного ринку.

*промоція

Переважна частина багатоквартирних новобудов в Україні загалом і Львові зокрема будується за трьома основними технологіями: панельна, монолітно-каркасна та цегляна. Проаналізуємо переваги та недоліки, а також популярність кожної з технологій.

Монолітно-каркасні будинки

Монолітно-каркасна технологія – найпопулярніша серед львівських забудовників. Якщо проаналізувати дані з сайтів новобудов, то з двох десятків випадково обраних львівських проектів 18 – монолітно-каркасні. Згідно з технологією, у процесі будівництва зводиться міцний залізобетонний каркас, заповнений легким матеріалом. Це дозволяє зменшити тиск на фундамент, - йдеться на сайті новобудов domik.ua. А от комфорт проживання у такому будинку залежитиме від матеріалів, якими заповнять стіни. І тут технологію варто розділити на два підвиди залежно від того, з чого робляться безпосередньо стіни у новому будинку. Стіни можуть бути зроблені з цегли або керамоблоку.

Переваги монолітно-каркасної технології:

- швидкість зведення житла;

- міцність та довговічність конструкції;

- широкий простір для архітектурних та дизайнерських ідей;

- можливість використання різноманітних матеріалів для заповнення стін;

Недоліки:

- залізобетонний каркас  не є екологічним матеріалом;

- погана природна звукоізоляція — зазвичай необхідні додаткові звукоізоляційні прокладки;

- будівництво за монолітно-каркасною технологією будинків понад 16 поверхів збільшує вартість квадратного метру за рахунок витрат на технічне оснащення;

- менша енергоощадність, порівняно із цегляними будинками, які краще утримують тепло.

Цегляні будинки

Цегла – екологічний матеріал. Але, на жаль, значно менше львівських забудовників надають перевагу повністю цегляним будинкам. У цегляних будинках із залізобетону виготовляють тільки перекриття. Насправді ж, саме такі новобудови є найбільш комфортними для мешканців. Повністю цегляний будинок буде зводитися довше, аніж монолітно-каркасний, втім має кілька суттєвих переваг, перша з яких – енергоощадність.

Крім того, серед усіх інших технологій цегла (хоч і є найдавнішою) залишається найбільш екологічною. Варто також наголосити, що цегла має найкращі звукоізоляційні властивості. І це єдиний матеріал, який дозволяє будівлі “дихати” й підтримувати комфортну вологість.

До слова, будівельна компанія «Львівська Мрія», яка саме зараз приступає до будівництва нового ЖК по вул. Княгині Ольги 1-5, всі будинки будує з повнотілої червоної цегли. «Ми будуємо повністю цегляні будинки, – розповіли експерти «Львівської Мрії». – Наші будинки з червоної повнотілої цегли, це добре зберігає тепло. До п’ятого поверху будуємо стіни товщиною у дві цегли, після п’ятого поверху – у півтори. Крім того, утеплюємо стіни пінопластом (500 та 800 мм у товщину). Перекриття у нас формуються плитами. Загалом, ми дуже сильно пильнуємо за якістю будівництва і всі, хто придбав квартири у наших будинках на Рубчака, задоволені».

Візуалізація ЖК на вул. Княгині Ольги 1-5

Переваги повністю цегляних будинків:

- міцність, надійність і довговічність;

- цегла дозволяє будівлі “дихати”;

- можливість реалізувати будь-які архітектурні проекти ;

- стійкість до пожеж;

- теплозбереження;

- екологічність.

Недоліки:

- тривалість будівництва довша, ніж із застосуванням інших технологій;

- вища вартість будівництва — цегла сьогодні залишається найдорожчим будматеріалом.

Панельні будинки

Сучасні новобудови у Львові вкрай рідко роблять панельними, хоча це значно здешевлює та прискорює будівництво. Але це ж відбивається також на якості будинку в результаті, адже така технологія не є екологічною, панельні будинки мають не найкращі показники з теплозбереження та звукоізоляції. Але сучасні панельні технології все ж суттєво розвинулися з часів радянських «панелей». Сучасна панель являє собою «сендвіч» із різних за призначенням матеріалів, що дозволяє підвищити якість будинку, зробити будинки теплішими.

Переваги:

- швидкість зведення;

- відносна (у порівнянні з іншими) дешевизна.

Недоліки:

- однотипна архітектура й планування;

- неможливість перепланування квартир;

- стіни в таких будинках не «дихають» та не є екологічними.

Тож, тепер майбутнім власникам залишається тільки зважити усі «за» та «проти», адже вибір власної оселі дуже відповідальний. До слова, дізнатися детальніше про кожен проект новобудов у Львові можна у відділах продажів відповідних будівельних компаній.

*промоція

Львівська Мрія – на ринку Львова вже 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК “Львівська Мрія” в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла. ЖК “Львівська Мрія” неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі “Кришталева цегла”. ЖК “Львівська Мрія” – помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу:

м. Львів, вул. Рубчака, 11

вул. Кн. Ольги, 1

тел.: (032) 241-08-08

(097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: