У Садового віддали понад 6 мільйонів гривень компанії з орбіти Коломойського

432366-benzinite-i-dizelot-poevtinuvaat-za-tri-denari-115074-e1507040150791

ЛКП «ШРП Залізничного району» уклало угоду з ТОВ «Лівайн Торг» на закупівлю пального, відхиливши три дешевші пропозиції.

Про це стало відомо з сайту публічних закупівель ProZorro.

На початку квітня ЛКП «ШРП Залізничного району» оголосило тендер вартістю 6 мільйонів 300 тисяч гривень на закупівлю пального – бензину А-92, А-95 та дизпального. На аукціон зголосилися чотири компанії: ПП «Окко Контракт», ТОВ «НК Преміум», ТОВ «Техойл ЛТД» та ТОВ «Лівайн Торг».

Найдешевшу пропозицію зробило ПП «Окко Контракт» - понад 5 мільйонів 822 тисячі гривень, ТОВ «НК Преміум» – понад 5 мільйонів 980 тисяч гривень, ТОВ «Техойл ЛТД» – понад 5 мільйонів 981 тисяча гривень, однак перемога у торгах дісталася ТОВ «Лівайн Торг», яке запропонувало 6 мільйонів 143 тисячі гривень.

Тендерний комітет відмовив ПП «Окко Контракт» на тій підставі, що переможець торгів не завантажив протягом доби після аукціону документ з ціновою пропозицією. На відмову відреагували в ПП: «Дана підстава є необґрунтованою, враховуючи факт наявності в складі тендерної пропозиції додатку 5 із відображенням актуальної інформації щодо ціни тендерної пропозиції, та звертаємо Вашу увагу на те, що первинна тендерна пропозиція не відрізняється від пропозиції за результатами аукціону. Вимога щодо додаткового оприлюднення одного і того ж документа, який містить ідентичну інформацію, позбавлена змісту. Дії Замовника свідчать про явне порушення чинного законодавства у сфері публічних закупівель, суперечать принципам публічних закупівель, зазначених в ст. 3 ЗУ «Про публічні закупівлі», дотримання яких є загальнообов’язковим усіма суб’єктами публічних закупівель, а саме: відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; об’єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій».

Натомість у тендерному комітеті відповіли, що керувалися не ЗУ «Про публічні закупівлі», а рішенням виконкому Львівської міської ради.

Відмова ТОВ «НК Преміум» грунтувалася на розміщенні заправок, які знаходяться або за межами міста, або у центрі, відтак це завдасть клопоту замовнику, адже йдеться про важку дорожню та снігоприбиральну спецтехніку.

Однак у ТОВ «НК Преміум» заявили, що вимог про кількість і розташування заправок у документах про тендер немає. Відтак не зрозуміло, на якій підставі пропозицію відхилено. До того ж в «НК Преміум» теж звернули увагу, що ЛКП ігнорує закон «Про державні закупівлі», а також такий важливий фактор, як економія коштів.

ТОВ «Техойл ЛТД» теж отримало відмову, оскільки надало довідку про наявність лише однієї заправки на вулиці Рудненській, власником чи орендарем якої зазначено – Партнерська – ТОВ «Лівайн Торг». Крім того, у документах є договір поставки, укладений з ТОВ «Лівайн Торг» та довідка, у якій зазначено, що  компанія обслуговує клієнтів на низці АЗС, згідно із угодою з «Лівайн Торг».

Відтак переможцем торгів оголосили ТОВ «Лівайн Торг». Згідно з угодою, вартість 1 л бензину А-92 – 27,50 грн (65 тис л), А-95 – 28 грн (7 тис л) та дизпальне – 26 грн (160 тис л).

У довідці про місцезнаходження АЗС ТОВ «Лівайн Торг» вказує три заправки ПАТ «Укрнафта» (партнерські). Станом на сьогодні, вартість А-92 на АЗС «Укрнафта» на 50 копійок нижча, ніж в угоді.

ТОВ «Лівайн Торг», згідно із даними YouControl, була зареєстроване 10 липня 2017 року у Дніпрі. На сьогоднішній день керівником підприємства значиться Сергій Заєць, а бенефіціаром – Ольга Жирокіна. Статутний капітал – 3 тисячі гривень.

За 9 місяців існування компанія чотири рази змінювала керівника – Ірина Гаврилюк, Ірина Лебедєва, Ольга Жиронкіна та Сергій Заєць. Перших троє були у такій же ж послідовності засновниками компанії.

За кількістю виграних тендерів компанія б’є рекорди. 2018-ого загальна сума виграних тендерів – 618 164 793 гривень. Найбільшу угоду було укладено з ПАТ «Енергопостачальна компанія Одесаобленерго» на вражаючі 80 753 292 гривень, друге місце належить КЗ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф «Дніпропетровської обласної ради» – 31 941 690 гривень і третє ПАТ «Полтаваобленерго» – 31 740 230 гривень. А ось угоді з ЛКП«ШРП Залізничного району» дістається почесне четверте місце.

Скрін з аналітичної платформи YouControl

«Одесаобленерго» – бенефіціаром 48% є VS Energy, власниками якої є громадяни Росії Євген Гінер та Олександр Бабаков, натомість «Полтаобленерго» контролюють у рівних  частках росіянин Костянтин Григоришин та Ігор Коломойський.

До того ж ТОВ «Лівайн Торг» теж пов’язують з Ігорем Коломойським та групою «Приват».

Бенефіціар ТОВ «Лівайн Торг» Ольга Жиронкіна була директором ТОВ «Дагомея» у Харкові, яке сьогодні перебуває у стані ліквідації, а ліквідатором значиться Катерина Бакрадзе, в офісі якої НАБУ провело обшуки, оскільки вона курувала ліквідацію ста юросіб, пов’язаних з виведенням коштів ПАТ «Укрнафта». Йдеться про понад 14 мільйярдів гривень. Про це детальніше можна прочитати тут.

Крім того, ТОВ «Лівайн Торг» фігуріє у кримінальному провадженні №12018020000000084. Йдеться про шахрайство в особливо великих розмірах.

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: