Кадрове питання: чи призначать депутати облради керівників двох комунальних медзакладів

IMG_2336

У вівторок, 15 травня, відбудеться сесія Львівської облради, на якій мали б бути затверджені керівники двох комунальних медичних закладів, які перемогли на конкурсах: Богдан Чечотка -  на посаду генерального директора Львівської обласної психіатричної лікарні, та Михайла  Гичку – на посаду генерального директора Львівської обласної клінічної лікарні.

Наразі ситуація є невизначеною. Відповідного пункту навіть немає у порядку денному сесії, хоча це не означає, що воно не буде внесене з голосу безпосередньо перед засіданням, або під час наради керівників фракцій, яке має відбутися напередодні сесії  - у понеділок. Тоді ж відбудуться засідання частини фракцій, інші фракції – зберуться уже безпосередньо перед сесією.

Дивись.info опитало керівників кількох фракцій ЛОР, щоб дізнатися, чи готові депутати голосувати за призначення переможців конкурсів.

Читайте також: Михайло Гичка визнаний переможцем конкурсу на посаду керівника Львівської обласної клінічної лікарні

Катерина Кеньо, голова фракції БПП:

В понеділок має відбутися засідання голів фракцій і безпосередньо нашої фракції, де ми прийматимемо рішення, якщо питання з’явиться в порядку денному. Але загалом ми готові голосувати за переможців цих конкурсів. Я була на обох цих конкурсах і застережень щодо їх проведення не маю.

Голова фракції «Самопоміч» Інна Свистун:

Хотілося б почекати, коли це питання внесуть в порядок денний. Зважаючи, що в нас фракція буде засідати в понеділок, я позиції фракції сказати не можу, але можу сказати свою позицію особисту. Я особисто не буду голосувати за підтримку кандидата по обласній клінічній лікарні, тому що на мою думку конкурс провівся неналежно, з порушеннями. Коли допустили тільки одного претендента, не має значення чи хороший він чи поганий, кожний мав отримати право на те, щоб представити свою позицію і комісія мала вирішувати. А так це відбулося в ручному, на мою думку, режимі: врегулювали, допустили одного претендента… Я за процеси демократичні. Виходячи з цього вважаю, що позицію на підставі цього конкурсу підтримувати не можна.

По іншому конкурсу, я наразі не визначилася. Ми перед голосуванням за переможців попередніх конкурсів мали таку практику запрошувати всіх претендентів і розмовляли з кожним безпосередньо, щоб зрозуміти, чи хоче людина робити якісь зміни. А потім вже визначалися в процесі голосування. Кількох кандидатів ми підтримали. Думаю цього разу зробимо так само. Але в порядку денному цього питання немає, тому мені цікаво, як це буде виглядати. Напевно будуть це питання просувати або з голосу, або під час засідання голів фракцій.

Читайте також: Переможцем конкурсу на посаду керівника обласної психіатричної лікарні став Богдан Чечотка

Уляна Дорош, голова фракції «Громадянська позиція»:

Поки що я нічого коментувати не буду. Коментар буде після того, як ми будемо голосувати, 15 травня, тоді я дам відповіді на усі питання.

Олег Панькевич, голова фракції ВО «Свобода»:

Якщо йдеться про обласну клінічну лікарню, то позиція фракції буде однозначно негативна. В першу чергу ми маємо питання до самої процедури організації конкурсів керівників медичних установ, до того, як формувалася, працювала комісія, громадськість фактично не мала впливу. Навіть формально не виконані вимоги постанови Кабміну.

Читайте також: Михайло Гичка: Хочу, щоб Львівська обласна лікарня була найкращою на Західній Україні

Друге питання щодо того, як саме відбувався цей конкурс теж ставить низку питань.  Щодо осіб, які брали у ньому участь, окреме питання – це особа, яка виграла цей конкурс. Сукупність цих усіх проблем допоможе нам прийняти рішення. Щодо психіатричної лікарні – там інша ситуація, довший час там не було головного лікаря, не було скандалів. Тут фракція буде визначатися на засіданні, традиційно перед початком сесії.

З іншими керівниками фракцій на момент виходу матеріалу поспілкуватися не вдалося.

Голова фракції ВО «Батьківщина» Юрій Гудима, сказав що розмовляти не може, бо перебуває за кермом, і порадив перетелефонувати у понеділок. Решту керівників фракцій були поза межами досяжності або не взяли слухавки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: