У Львові незрячі написали диктант шрифтом Брайля

dyktantbrailem2-1072c88125d1d78d55edf12e1b3f01c0
Фото: ЛМР

Вчора, 10 травня, в приміщенні спецбібліотеки ім. Т. Г. Шевченка відбувся конкурс на краще написання диктанту «Українська писемність шрифтом Брайля».

Участь у конкурсі взяли 15 незрячих мешканців Львова, - повідомили в управлінні соціального захисту Львівської міської ради.

Як розповіла керівниця Львівського осередку УТОС Любов Кукуруза, для диктанту використали уривок з повісті-казки члена УТОС та члена спілки письменників Миколи Красюка «Гервасій».

Фото: ЛМР

«Загалом рівень написання диктанту надзвичайно високий. Переможниця конкурсу, а це Оксана Вавілова, за написання диктанту отримала 12 балів. Вона не зробила жодної помилки. Друге місце виборов Степан Підлужний, третє — Тарас Дороцький. Їх роботи оцінено на 11 балів. Хлопці зробили одну та дві помилки відповідно, і то помилились у пунктуації. А розділові знаки поставити правильно у авторському тексті надзвичайно важко! Останню сходинку посів учасник, який набрав 7 балів. Тому повторюсь: усі показали чудові результати», — розповіла Любов Кукуруза, керівник Львівського осередку УТОС.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: