«Карпати» зіграли внічию з «Зіркою» та зберегли прописку у чемпіонаті

p1cda6fsu4khc17sg62kqi0c6d4

Зустріч «зелено-білих» та підопічних Романа Монарьова, окрім звання завершальної виїзної гри для «Карпат», мала інший, доволі серйозний характер.

Розташовуючись по сусідству у турнірній таблиці, обидві команди продовжують вирішувати завдання, щоб залишитися в еліті УПЛ. А отже, результат матчу в Кропивницькому за великим рахунком мав визначити, який клуб буде грати перехідні матчі для збереження прописки в Прем’єр-лізі, пише інформаційний центр ФК «Карпати».

Зі стартовим свистком рефері, напружена атмосфера довкола матчу миттєво перенеслась на поле. Як і належить господарям, «Зірка» намагалась першою продемонструвати свій серйозний норов, однак, довгі подачі кропивничан у бік воріт Шевченка були дуже неточними. Стартову гегемонію «Зірки» перервав Карраскаль, колумбієць, як і в кожному матчі, взяв ініціативу на себе, скористався помилкою захисників суперника та добряче приклався по м’ячу – Паст кинувся під удар та врятував свою команду. У наступних моментах, які створювали львів’яни в центрі уваги знову опинявся Хорхе. Нападник «Карпат» фінтив, обходив відразу кількох суперників та рішуче пробивав по воротах «Зірки». Проте, активні дії колумбійця у першому таймі в гол не перетворились – з ударами Хорхе вдало впорався кіпер господарів, чого не скажеш про оборону кропивничан.

«Карпати» перевершували суперника у всіх компонентах: впевнено володіли м’ячем та організовували доволі непогані можливості, щоби першими відкрити рахунок у зустрічі. Зокрема, однією з таких не скористався Назар Вербний, півзахисник класно виконав штрафний удар, але Паст в останню мить встиг зреагувати та вибити круглого за межі поля. Одна з небагатьох контратак «Зірки» зуміла змінити нулі на табло: Білоног промчався по бровці та відпасував на Петрова, який точно замкнув передачу партнера. Повівши у рахунку, команда Романа Монарьова хотіла швидко подвоїти перевагу, проте пройти захист «зелено-білих» на чолі з Артемом Федецьким доволі непросто. Трибуни стадіону в Кропивницькому чекали голу в роздягалку, але побачили лише як їхні улюбленці пропустили. Гафаіті зіграв рукою у власній карній зоні – суддя бачив епізод та вказав на 11-метрову позначку. Паст майже дотягнувся до м’яча, але удар від Карраскаля виявився занадто сильним – 1:1.

Якщо у першій половині гри роботи в Олексія Шевченка майже не було, то з поновленням матчу після 15-хвилинної перерви він був одним з найактивніших гравців на полі. Проте, подібний розвиток подій продовжився зовсім недовго: «Зірка» дедалі рідше вибігала на половину поля суперника, а «Карпати» масивними силами атакували. Варто згадати момент Сергія Мякушка, який пробачив господарів: карпатівець змістився в центр та пробив із-за меж штрафного майданчика – Паст був безсилий, але м’ячу не вистачило кількох сантиметрів, щоби перетнути лінію воріт.

Закінчення поєдинку обіцяло бути спекотним, адже жодна з команд не бажала втрачати очки. «Карпати» та «Зірка» по черзі обмінювались атаками, які, як правило, завершувались без особливої небезпеки для воротарів. Останні хвилини матчу «зелено-білі» проводили у меншості: Лобай порушив правила та вдруге в матчі побачив перед собою жовту картку. Забитих голів команди більше не подарували, а отже, для «Карпат» доля збереження місця в еліті вирішуватиметься найближчої суботи у грі зі «Сталлю».

«ЗІРКА»: Паст, Братков, Драченко, Білоног, Оганесян, Фатєєв (Гафаіті, 11), Загальський (Ямполь, 80), Гедж, Петров, Чичиков (Збунь, 67), Цюпа.
Запасні: Льопка, Полегенько, Ходаковський, Кондраков.
Головний тренер – Роман Монарьов.

«КАРПАТИ»: Шевченко, Гуцуляк (Санчес, 84), Лобай, Федецький, Мірошніченко, Ербес (Голодюк, 90), Ді Франко, Вербний, Карраскаль, Мякушко (Ременюк, 70), Швед.
Запасні: Мисак, Лебеденко, Чачуа, Варгас.
Головний тренер – Олег Бойчишин.

Голи: Петров, 38 – Карраскаль, 45+3 (пен.).

Попередження: Чичиков, 14, Гафаіті, 31, Драченко, 45+2, Гедж, 49 – Вербний, 24, Лобай, 42, Ербес, 50, Федецький, 74, Карраскаль, 86, Санчес, 90+1.

Вилучення: Лобай, 87 (друге попередження).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: