Монумент Небесній Сотні має бути на площі біля Центру Довженка, - родини Героїв

52009068

Завтра сесія Львівської обласної ради має розглянути клопотання Комітету вшанування пам'яті українських героїв про підтримку спорудження меморіалу Героїв Небесної Сотні на  площі перед кінотеатром ім. О. Довженка, на Сихові.

Про його підтримку уже заявили родини Героїв Небесної Сотні Андрія Дигдаловича. Володимира Топія, Романа Сеника.

Проектом рішення, який підготувала профільна комісія обласної ради, передбачено, що меморіал Героїв Небесної Сотні у м. Львові має бути споруджений на проспекті Червоної Калини у сквері біля кінотеатру ім. О. Довженка, за концепцією авторського колективу у складі Михайла Хохоня та Петра Свистуна, який переміг на конкурсі, проведеному ГО «Громадський комітет для вшанування пам’яті українських героїв» у 2017 р.

Згідно з проектом рішення в бюджеті розвитку Львівщини мають бути передбачені кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації для спорудження меморіалу. Обласна рада також має звернутись до Львівської міської ради щодо погодження місця спорудження меморіалу Героям Небесної Сотні, відведення земельної ділянки під будівництво та співфінансування будівництва.

Нагадаємо, згідно з концепцією ЛМР, площа перед кіноцентром ім. О. Довженка розглядається як відпочинково-розважальна зона. Відповідно до цієї концепції був проведений архітектурний конкурс, та визначено переможця. Переможцем конкурсу та володарем премії у розмірі 70 тисяч гривень став проект львівської авторської «Групи 109» — Маркіяна Максимюка, Наталії Мисак, Ігоря Максимюка, Володимира Палія, Соломії Галайко та Юрія Максимюка. Детальніше про проект ЛМР читайте тут.

Тоді, під час оголошення переможців конкурсу, активісти заявили, що відбулися обговорення проектів, є зібрані підписи мешканців на підтримку, але міська влада блокує ідею. Втім були присутні інші активісти, яких відпочинкова зона на площі цілком влаштовує.  Тож наразі виглядає так, що концепція розвитку даної території - спірна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: