У Садового вважають, що Меморіалу Небесної Сотні не місце біля кіноцентру Довженку

IMG_9592

Мешканці Сихова, які пікетували Ратушу, поскаржилися депутатам, що ЛМР проти встановлення Меморіалу Небесної Сотні на площі біля кіноцентру Довженка.

«У Сихівському районі й досі немає жодного музею, пам'ятника, де можна провести патріотичний захід. Громадськість Сихова звернулася до Львівської міської ради, щоб встановити у нас пам'ятник Небесній Сотні. Але з боку міської ради затягувалось встановлення цього пам'ятника, а тому був створений організаційний комітет, який ініціює встановлення пам'ятника Небесній Сотні поблизу кінотеатру ім. Довженка. Однак дозволу на встановлення пам'ятник не отримав. У міські раді наші прохання ігнорують, а від Чаплінського (начальник управління архітектури і урбаністики Львівської міської ради, - авт.) ми почули, що громадський простір на Сихові потрібен для того, щоб люди могли випити пиво. Якщо у вас є квота на пам'ятники, то знесіть пам'ятник окупантам на Стрийській», - заявив перед депутатами один з активістів.

 

Юліан Чаплінський

В свою чергу Юліан Чаплінський заявив, що спорудження монументу планується у центрі Львова.

«Щодо Сихова, то є інші бачення як має виглядати площа біля кіноцентру Довженка. Громадська організація «Кращий Сихів» проводила соціологічне дослідження і більшість опитаних мешканців хочуть бачити там зону для відпочинку», - заявив Юліан Чаплінський.

Анатолій Забарило

Секретар ради Анатолій Забарило порадив головному архітектору провести зустрічі з мешканцями, щоб знайти компроміс.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: