Кому дістануться два закуплені ангіографи для Львівщини, визначать у міністерстві

3-3
Ангіограф, який вийшов з ладу

Хто отримає дві агіографічні системи, закуплені Львівською обласною клінічною лікарнею, визначить Міністерство охорони здоров’я.

Хто отримає дві ангіографічні системи, закуплені Львівською обласною клінічною лікарнею, визначить Міністерство охорони здоров’я.

Таку відповідь отримала ІА Дивись.info у відповідь на свій письмовий запит, надісланий 11 травня до департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

У ДОЗ ЛОДА, зокрема, повідомили, зо з державного бюджету обласному було виділено субвенцію на придбання агіографічного обладнання для Львівщини в сумі 23 мільйони 79 тисяч гривень.

На умовах співфінансування  50% вартості обладнання коштами обласного бюджету забезпечено виділення додаткового фінансування ресурсу на ці цілі у сумі 23 мільйони 79 тисяч гривень.

Водночас рішенням Львівської обласної ради «Про обласний бюджет Львівської області» всього передбачено на закупівлю двох агіографічних систем 46 мільйонів 158 тисяч гривень. А розпорядником коштів визначено – КЗ ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня».

«З питань уточнення отримувачів агіографічних систем департамент охорони здоров’я ЛОДА звернувся до Міністерства охорони здоров’я України. Після отримання відповіді зазначене обладнання буде розподілене у визначені заклади охорони здоров’я», – йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Нагадаємо, вже понад місяць у Львівській обласній клінічній лікарні не працює ангіограф. Йдеться про найбільший центр судинної хірургії в Україні. Саме ангіограф забезпечує точну діагностику, а також дозволяє проводити низку процедур. Крім того, обладнання, яке вийшло з ладу, не було на балансі лікарні, а належало благодійному фонду.

У березні нинішнього року Львівська обласна клінічна лікарня оголосила тендер на закупівлю двох ангіографів, і 16 травня був підписаний договір між ЛОКЛ та ТОВ «Протек Солюшнз Україна» вартістю 49 мільйонів 300 тисяч гривень на поставку двох ангіографічних систем  Optima IGS 330. Але раніше стало відомо, що обладнання не дістанеться обласній лікарні. В ефірі одного із телеканалів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак повідомила, що один з ангіографів поїде до Дрогобича. Вкрай здивовані такою інформацією львівські судинні та серцеві хірурги забили на сполох, бо зараз їм доводиться оперувати практично наосліп, тоді як в Дрогобичі нема навіть жодного фахівця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: