Письменник Андрій Любка на знак солідарності з Олегом Сенцовим відмовився на день від їжі

171638

Письменник Андрій Любка на знак солідарності з Олегом Сенцовим вирішив на день відмовитись від їжі.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

«Сьогодні сьомий день голодування Олега Сенцова, яке він пообіцяв тримати “до кінця”. На знак солідарності з Олегом я вирішив сьогодні відмовитися від їжі. Закликаю долучатися й вас — відмовтеся від їжі на день, кілька годин, відмовтеся від обіду чи вечері. Це ще й корисно для здоров’я, а гроші, які б ви витратили на похід у ресторан чи приготування страви, можете переказати на рахунок якоїсь із ГО, що займаються захистом політв’язнів, або ж написати листівку комусь із наших в’язнів і надіслати її в РФ в рамках кампанії Let My People Go Ukraine», – написав Любка.

Він додав, що така індивідуальна акція не змінить кардинально ситуації, але все ж не можна просто байдуже спостерігати за тим, як за ґратами помирає людина.

«Відмовтеся від їжі на знак солідарності з голодуванням Олега Сенцова, напишіть про це у фейсбук, щоб надати ситуації максимального розголосу. Щоб “до кінця”, про яке пише Олег у своїй заяві, було не смертю, а визволенням з кремлівського полону», – йдеться у повідомленні.

На підтримку Олега Сєнцова виступили й інші українці. Наприклад, львівська актриса театру Анна Матійченко написала наступне у Фейсбуку:

«Не знаю.. страшно це все. гріх казати але пам'ятаєте як ми всі за савченко плакали шо вона там голодує-помирає. і то вона реально була винна. а її випустили бо було вигідно зробити з нею політичну фігуру. а Сенцов шо.. ну випустять ну фільми буде знімати..їм реально ніякої користі від нього не буде. плюс про сенцова знають в більшій мірі лише мистецькі люди..кому він нахуй треба - отак приблизно думають наші чиновники.... », - написала Анна Матійченко.

Нагадаємо, що Олег Сєнцов почав голодування і вимагає, щоб відпустили всіх 64 українських політв'язнів в Росії. Олег не узгоджував ні з ким такі кроки, не попереджав ні адвоката, ні родину.
Якщо здоров'я Сенцова погіршиться, йго годуватимуть примусово. Сам Олег розмірковує, якщо помре перед Чемпіонатом світу з футболу, то резонанс буде більшим. І тоді його вимоги виконають. Росія відмовляється вести переговори про його обмін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: