У Львові медичне обладнання застаріло і давно потребує заміни, - Зуб

IMG_0151

В жодній країні світу бюджетних коштів на стовідсоткове забезпечення лікарень не вистачає, адже кожен рік продукуються нова сучасна техніка.

Про це розповів сьогодні, 22 травня, під час брифінгу журналістам начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, передає кореспондент Дивись.info.

За його словами, в світі прийнята техніка експлуатації нового апарату впродовж 5 років — через 5 років він підлягає заміні не тому, що він поганий, а тому що з’явились нові технології.

«Тому системи охорони здоров’я побудовані, як правило, на змішаній системі фінансування: це і бюджетне фінансування, і страхова медицина, і благодійні фонди, і особисті пожертви громадян», - пояснює Володимир Зуб.

«Якщо говорити про комп’ютерний томограф, який був закуплений для лікарні за кошти міського бюджету у 2004 році, вже давно потребує заміни, хоча він ще працює і ми його підтримуємо в робочому стані, і це єдиний апарат у Львівській області в цій лікарні, який працює цілодобово», - сказав Зуб.

«Окрім того, - каже начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради, - також десять років тому ми встановили новий ангіограф, який отримали по державній програмі. Він в нас є, він працює, ми його підтримуємо, міняємо запчастини, але його теж треба міняти, а коштує він 50 мільйонів».

«Ми не можемо дозволити собі купляти кожного року по 5 апаратів, які коштують мільйони. Тому це безкінечний процес і грошей треба дуже багато. Останніми роками державних програм фактично не реалізується, і якихось централізованих поставок обладнання в останні роки не було», - додав Зуб.

Читайте також: У львівській лікарні швидкої допомоги встановили сучасний цифровий рентген-апарат (фото)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: