Нідерланди і Австралія звинуватили Росію в катастрофі «Боїнга» над Донбасом 

184e334b-e119-44de-af2d-c20506edea12

Нідерланди і Австралія звинуватили Росію в причетності до краху малайзійського «Боїнга» під Донецьком в 2014 році, передає Reuters.

«Виходячи з висновків міжнародних слідчих, Нідерланди і Австралія переконані, що Росія несе відповідальність за розгортання установки "Бук", за допомогою якої збили MH17», - сказав глава МЗС Нідерландів Стеф Блок, передає BBC.

Він зазначив, що залучення країни до відповідальності - складний процес. Австралія і Нідерланди попросили Росію вступити в діалог, щоб знайти рішення з питання про досягнення справедливості по відношенню до постраждалих.

Напередодні Міжнародна слідча група повідомила, що збив «Боїнг» зенітно-ракетний комплекс «Бук» належав 53-й зенітно-ракетній бригаді Міноборони Росії. Такий висновок був зроблений на основі фото та відео з соціальних мереж, зроблених по шляху проходження «Бука» з Курської області, де базується бригада.

Читайте також: Слідство: Boeing над Донбасом збили з «Бука» російської бригади 

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам — Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На борту літака перебували 298 пасажирів та членів екіпажу, усі вони загинули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: