Шумоізоляція у новобудовах: що пропонують забудовники

slider_99

Одне з питань, що хвилює майбутніх власників квартир – шумоізоляція помешкань. Журналісти розбиралися, на що варто звернути увагу та які пропозиції є на ринку.

Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Норми шуму

Українське законодавство регулює норми шуму, поділені на зонування (наприклад, житлова забудова, або ж зона аеропорту мають різні нормативи). Закон встановлює, що норма для житлових кімнат квартир складає - вдень до 55 децибелів, вночі (з 22:00 до 8:00) - до 45 децибелів. Для порівняння 45 децибелів – рівень звуку звичайної людської розмови; крик – 80-85 децибелів; 100 децибелів – звук руху вагону метро.

Тож, відповідно до закону, комфорт мешканців не має порушувати шум понад 55 децибелів вдень на 45 – вночі. Відтак, сучасні новобудови враховують це при будівництві.

Ізоляція від зовнішніх шумів

Шуми, які можуть порушувати спокій мешканців мають, по-перше різну природу (акустичний чи ударний), по-друге – різне джерело (наприклад, вулиця, сусіди тощо). Є кілька основних моментів, на які варто звернути увагу при виборі житла, аби убезпечити себе від зовнішніх шумів.

В першу чергу мова йде про розташування будинку. Наприклад, якщо дім розташований впритул до жвавої дороги на кілька смуг, рівень шуму буде вищий. Також варто звернути увагу, чи є поряд аеропорт, промислове виробництво тощо. Це теж у подальшому впливатиме на рівень шуму в помешканні.

Щодо пропозицій на ринку, то у Львові пропонують різні варіанти. Частина будинків, що зараз зводяться, розташовані у тихих районах із майже непроїзними вулицями, але є й такі, що буквально «підпирають» великі транспортні артерії міста.

Наприклад, у новому ЖК на вул. Княгині Ольги 1-5, будівельна компанія «Львівська Мрія» знайшла компромісне рішення: з одного боку, у кількох десятках метрів знаходиться зручна транспортна розв’язка, але з іншого – житловий комплекс дещо віддалений від дороги і знаходиться за умовною стіною вже існуючих будинків, які служать звуковідбивним екраном.

Ще один способом вирішення такого роду проблеми, який пропонують забудовники, є внутрішній двір. Житлові комплекси проектують так, аби двори були непроїзними, відповідно – шум вулиці не турбував мешканців.

Крім того, велику роль у розв’язанні завдання із шумоізоляції помешкання відіграє вікно. Багатопрофільні металопластикові вікна дозволяють суттєво знизити рівень шуму. Тому варто перепитати у будівельників, якої якості вікна монтуватимуться, скільки шарів скла передбачено тощо. Наприклад, «Львівська Мрія» на своїх об’єктах використовує вікна марки SALAMANDER. Крім того, що ці вікна добре захищають помешкання від зайвого шуму, вони дуже добре зберігають тепло.

Шум від сусідів

Другим можливим джерелом шуму є сусіди. Звичайно, є багато способів провести ремонт таким чином, аби подбати про шумоізоляцію всередині квартири. Наприклад, для цього використовують спеціальні підвісні стелі (які, щоправда, відчутно зменшують висоту квартири) або спеціальну підлогу, що поглинає шум.

В цьому аспекті варто розуміти, що і забудовник може подбати про комфорт майбутніх мешканців ще на етапі будівництва. Мова йде про технологію будівництва самого будинку та якість робіт.

Як ми розповідали раніше, зараз на ринку присутні повністю цегляні будинки, монолітно-каркасні та подекуди панельні. Панельні будинки найгірше захищають від шумів та звуків з інших квартир. Найкращий рівень звукового захисту має цегла. Наприклад, об’єкти «Львівської Мрії» - повністю цегляні й будуються з повнотілої червоної цегли. За словами будівельників, саме така цегла найкраще захищає від сторонніх шумів.

Щодо якості робіт, то причина може критися у поганій ізоляції технічних отворів, неохайних роботах будівельників під час зведення поверхів тощо. Тому варто перевіряти підрядників, наприклад, як часто будівельна компанія міняє штат, чи мають працівники кваліфікацію тощо. Для прикладу, будинки «Львівської Мрії» будує одна і та ж команда, саме це дозволяє компанії, за словами директора Андрія Борисова, гарантувати, що наступний будинок буде таким же якісним, як і попередній.

Звичайно, уже після придбання житла можна зробити такий ремонт, аби врахувати усе та мінімізувати рівень імовірного шуму. Але чи варто витрачати на це додатковий ресурс, якщо можна одразу обрати фахового забудовника із гарантованою якістю житла.

Львівська Мрія – на ринку Львова вже 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК “Львівська Мрія” в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла. ЖК “Львівська Мрія” неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі “Кришталева цегла”, як якісний забудовник. ЖК “Львівська Мрія” – помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу:

м. Львів, вул. Рубчака, 11

вул. Кн. Ольги, 1

тел.: (032) 241-08-08

(097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: