Львівський апеляційний суд виправдав журналіста Коцабу

169823

Журналіста Руслана Коцабу підозрювали в державній зраді та шпигунстві. 

Апеляційний суд Львівської області 29 травня виправдав журналіста Руслана Коцабу у справі про державну зраду і шпигунство. Про це повідомляє «Укрінформу».

«Апеляційний суд Львівської області на засіданні 29 травня постановив залишити без задоволення апеляційну скаргу прокурора і повернути до Долинського районного суду Івано-Франківської області акт щодо обвинувачення Руслана Коцаби за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 114 (шпигунство) КК прокурору без змін», – сказала прес-секретар суду Олександра Пержило.

Вона зазначила, що рішення набуває чинності з моменту його ухвалення.

Руслана Коцабу затримали у лютому 2015 року після того, як він поширив відеозвернення про відмову від мобілізації. Затриманого звинувачували за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) КК України. Івано-Франківський міський суд не побачив у діях підсудного державної зради, але кваліфікував їх за ст. 114-1 КК України (перешкоджання законним діям Збройних сил України в особливий період) і виніс вирок - 3 роки і 6 місяців ув'язнення.

Після оскарження вироку Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав Коцабу та визнав його невинним. Прокуратура оскаржила це рішення у ВССУ, який повернув справу на повторний розгляд.

Пізніше Долинський районний суд в Івано-Франківській області повернув прокурору обвинувальний акт щодо журналіста і блогера Руслана Коцаби.

14 березня 2018 року Верховний Суд доручив Апеляційному суду Львівської області повторно розглянути справу блогера і журналіста Руслана Коцаби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: