Компенсація або монетизація: перевізники дали місцевій владі два тижні, щоб визначитися

34067495_1922345161110542_7163215145680764928_o

З 1 червня умови проїзду в маршрутках не зміняться.

Про це під час прес-конференції заявив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, передає кореспондент Дивись.info.

Водночас місцеві органи влади мають до 15 червня визначитися щодо монетизації пільг або компенсацій перевізникам. В іншому випадку усі категорії пільговиків за винятком п’яти, будуть платити повну вартість проїзду.

«Сьогодні було визначено термін – додаткових два тижні, щоб органи місцевого самоврядування прийняли відповідні рішення, зокрема чи вони працюють за системою адресної допомоги, так званої монетизації, або ж органи місцевого самоврядування компенсовують автотранспортним підприємствам їхні втрати. Нам пообіцяли, що Львівська ОДА посприяє, щоб усі адміністративні одиниці Львівської області визначилися щодо монетизації. У випадку, якщо вони не приймуть такі рішення, ЛОДА буде на боці перевізників», – заявив Іван Велійка.

За його словами, наразі рішення про монетизацію пільгових перевезень прийняли лише у Пустомитівському районі. Натомість міста Львів та Стрий прийняли рішення про відшкодування коштів перевізникам. Іван Велійка додав, що рішення щодо монетизації прийняли також у Радехівському районі, проте жодних коштів для цього не передбачили. Решту органів місцевого самоврядування не прийняли жодних рішень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: