Начальник Держгеокадастру розповів про своє поновлення на посаді

48e4317523bbb76dcd9cfd0c5b9ca6db
Фото: Варіанти

У вівторок, 22 травня, Андрій Кавецький виграв суд, який визнав незаконним його звільнення з посади начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області та постановив поновити на посаді.

У вівторок, 22 травня, Андрій Кавецький виграв суд, який визнав незаконним його звільнення з посади начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області та постановив поновити на посаді.

ІА Дивись.info поспілкувалася з Андрієм Кавецьким та розпитала у нього про те, чому він вирішив поновлюватися на посаді керівника Держгеокадастру Львівщини та про подальші плани.

Вітаю, пане Андрію, як стало відомо, ви виграли суд про своє поновлення на посаді начальника Держгеокадастру Львівської області.

- Так, минулого тижня, у вівторок, я виграв суд щодо поновлення на роботі.

У Держгеокадастрі повідомили, що звільнення відбулось за згодою сторін на підставі поданої вами заяви? Виходить, Ви тоді написали заяву на звільнення?

- Ні, це не так. Мене торік, у серпні, звільнив в. о. керівника Держгеокадастру України, який на той час працював лише три дні. Тобто згоди сторін, про яку вони всі казали, не було. І мого волевиявлення на це звільнення чи конфліктів із керівництвом теж не було. Окрім того, я не підписував заяви на звільнення і це можу довести експертизою та в будь-якому суді.

Чому так сталося чи, можливо, у нього були якісь мотиви для цього?

- Не знаю, я виконував чітко всі свої обов’язки та завдання на цій посаді. Чому так сталося, невідомо й досі. Можливо, Юрій Заставний, який виконував обов'язки голови Держгеокадастру, виявив сам таку ініціативу чи отримав від когось незаконну вказівку, я цього не знаю. Станом на сьогодні цей чоловік вже в Держгеокадастрі не працює.

Скільки часу Ви працювали на посаді керівника Держгеокадастру?

- Два роки.

Отож, пане Андрію, розкажіть більше про суд, чому вирішилися судитися і наскільки цей процес був складним?

- Виграв суд я минулого вівторка. Щоб ви розуміли, судова тяганина тривала дуже довго, орієнтовно три місяці переносили суд і постійно з якихось незрозумілих причин. То залучали до процесу облдержадміністрацію, хоча до мого звільнення за законом ця структура не має жодного стосунку. Також до процесу чомусь залучали Андрія Петришина, який виконував обов’язки начальника Держгеокадастру у Львівській області. Постійно якимось чином затягувався процес. Але зрештою суд завершився на мою користь, і я планую надалі працювати в Держгеокадастрі.

Ви сказали, що до процесу залучали облдержадміністрацію, чому? Які у Вас стосунки і головою ЛОДА?

- У мене немає конфліктів з головою облдержадміністрації, оскільки я виконував всі вказівки, які потребувалися в межах закону. Більше того, за період моєї каденції Львівська область завжди була в трійці лідерів за виділенням земельних ділянок учасникам АТО, за проведенням аукціонів та виділенням нормативно-правової оцінки.

Читайте також: Бюджет Львівщини поповнився на 3 мільйони

Яка перспектива далі, я так розумію, буде судовий контроль?

- Попередній керівник, Андрій Петришин, автоматично буде звільнений у зв’язку із поновленням мене на цю посаду. Я далі планую проводити активну роботу, яку проводив раніше на посаді керівника Держгеокадастру.

Чи маєте вже наказ про поновлення на посаді?

- Станом на сьогодні не маю. За рішенням суду, вони зобов’язані проінформувати про моє поновлення. Ще є час. Сподіваюся, що наказ все ж буде.

Апеляцію на судове рішення про ваше поновлення на посаду ніхто не готує?

- Наразі мені не відомо чи подаватимуть апеляцію, оскільки є трудовий спір і рішення суду вступає в законну силу з моменту проголошення.

Коли повернетесь на посаду, що плануєте робити?

- Як і до того, зокрема, активна співпраця із учасниками АТО, наповнення бюджету Львівської області, наповнення аукціонів, оновлення нормативно-грошової оцінки, проведення інвентаризації земель тощо. Роботи багато…

Знову ж таки повернімося до вашого звільнення… Кому це було б вигідно, як ви думаєте? І чи можна говорити, що ваше поновлення на посаді ламає якісь схеми у Держгеокадастрі?

- Якщо і є, то ми ці схеми зламаємо.

Розмовляла Тетяна ЖИКАЛЯК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: