Львів’янка, яка 8 років відстоює своє майно, готує скаргу на скандальне рішення суду

thumb

15 травня колегія суддів Львівського апеляційного адміністративного суду розглядала апеляційну скаргу заступника військового прокурора Львівського гарнізону на постанову Львівського окружного адміністративного суду про визнання дій протиправними.

Йдеться про судову тяганину, яка триває ось уже 8 років.

Детальніше про це можна прочитати тут. Коротко нагадаємо суть справи. В 90-ті роки підприємство Міністерства оборони, а саме Львівський завод збірних конструкцій, передав у тимчасове користування приватній фірмі ділянку. На ділянці були розташовані капітальні споруди, зокрема мова про ангар площею понад 360 кв.м. Цей ангар у 1995 році завод обміняв за договором міни на інше приміщення Україно-канадського спільного підприємства «Коронекс».

Підприємство «Коронекс» на підставі цього обміну зареєструвало 1996 року право власності на це нерухоме майно. Після цього ангар кілька разів змінював власника, а згодом (аж 2008 року) Ірина Ломаківська стала його четвертою власницею.

Відтак, ангар, який вже понад 20 років є приватною власністю і зареєстрований у БТІ як нерухоме майно. Однак, військова прокуратура Львівського гарнізону вимагає визнати дії БТІ протиправними і скасувати реєстрацію.

Справа неодноразово проходила усі судові інстанції і зайшла уже на третє коло.

Зрештою, 15 травня колегія суддів постановила апеляційну скаргу заступника військового прокурора Львівського гарнізону задовільнити та визнати дії БТІ протиправними.

Втім, власниця майна не погоджується з ухвалою і готує касаційну скаргу. Крім цього, готується скарга у Вищу кваліфікаційну комісію суддів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: