Задля розвитку культурних зв’язків Львів співпрацюватиме із Житомиром

3416291719541702179403267424778065596645376n-9875399c978ed019618dc6e77956bc24

1 червня відбулося підписання меморандуму між Львівською міською радою в особі Андрія Садового та Житомирською міською радою в особі Сергія Сухомлина. Меморандум дає старт культурній співпраці обох міських рад задля розвитку культурних зв’язків в галузі науки, освіти, мистецтва, спорту і туризму та молодіжного обміну.

Про це інформує прес-центр Львівської міської ради.

Метою проекту є зміцнення та розвиток культурних відносин між двома містами. Для досягнення цих цілей обидва міста погоджуються проводити обмін артистами, артистичними трупами, виставками та іншими культурними заходами, а також популяризувати досягнення художньої творчості, презентуючи художні твори на театральних сценах, в концертних та виставкових залах, кінотеатрах, на телебаченні й радіо. Керуючись прагненням розвивати та зміцнювати дружні відносини між містами, також передбачається:

  • розвиток співпраці в галузі спорту шляхом організації спільних спортивних заходів, обміну делегаціями, командами, спортсменами, тренерами і спеціалістами в галузі фізичної культури та спорту. А також співпраця у підготовці й перепідготовці кадрів, спільне запровадження у практику сучасних наукових технологій в галузі фізичної культури та спорту.
  • співпраця й обмін досвідом у галузях освіти, а також створення відповідних умови для співпраці між вищими навчальними закладами і школами нижчого рівня (основного, середнього і професійного), науковими й просвітницькими установами, а також викладачами, студентами та учнями.

Нагадаємо, сьогодні в Житомирі відбувається презентація кращих практик, реалізованих у Львові. В рамках Urban Talks Львів & Житомир представники Львівської міської ради розповідають про стратегію розвитку міста, міське планування, архітектурні принципи, формування громадських просторів, розвиток велоінфраструктури, конференц-індустрію та відпочинковий туризм, розвиток спорту та плани Львова в якості молодіжної столиці України, про розвиток закладів культури, розвиток ІТ тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: