У Львові відкриють багатофункціональну школу мистецтв

2169a766afff724f5d67d1990be72054_XL

У приміщенні на вул. Кричевського, 61 створять багатофункціональну Школу мистецтв – на три поверхи загальною площею у майже 1 тисячу «квадратів», з окремим концертним залом.

Зокрема, вчора, 5 травня, про це говорили під час робочої наради директор департаменту розвитку Львівської міської ради Наталя Будна, архітектори «Проектної майстерні Бєляєвих», які розроблятимуть проект Школи, представники Школи мистецтв №11 і депутати ЛМР Тарас Ворко і Валерій Веремчук.

«Зараз у Залізничному районі діє Школа мистецтв №11, яка тісниться на вулиці Виговського, 1а. Зараз тут навчаються 220 вихованців. Реальна потреба району – вдвічі більша. Для прикладу, у Школі, через обмеження в площі, діє лише 1 клас із живопису – на 8 дітей. Це мізер – для Залізничного району. Нема класів вокалу, які просять відкрити батьки. Тож саме тому плануємо цю Школу переселити у відновлене приміщення на вул. Кричевського, 61.  Це дозволить суттєво збільшити набір учнів, додати нові предмети», –  говорить ініціатор задуму, депутат Тарас Ворко.

За його словами, зараз приміщення  – у запущеному стані. На нього чекає повна реконструкція зі зміною планування під потреби школи із класами хореографії, хорового співу, живопису, вокалу, театральною студією, студією звукозапису тощо.

«Імовірно, проект реалізовуватимемо в дві черги, першу з яких – реконструкція приміщення – плануємо запустити якнайшвидше. Зараз архітектори – а це одні з найкращих фахівців у Львові – працюватимуть над проектом. Представники Школи мистецтв готують свої пропозиції щодо плану розміщення та оснащення класів. Поки нема проекту, складно говорити про його вартість, але є розуміння усіх сторін в необхідності його реалізувати. Тож процес запущено і Залізничний район врешті отримає заклад, яким пишатиметься увесь Львів», – переконаний Тарас Ворко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: