Гройсман представив нову главу Мінфіну

DfJqQ28XcAAuCny

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман представив колективу Міністерства фінансів нового керівника - в.о. міністра фінансів Оксану Маркарову.

Про це глава уряду повідомив на своїй сторінці в Twitter.

«Представив колективу Міністерства фінансів в.о.міністра - Оксану Маркарова. Її напередодні одноголосно призначили рішенням уряду. Терпіння і витримки новому керівникові. Попереду багато роботи», - написав прем'єр.

Першим і головним пріоритетом в.о. міністра фінансів назвала бюджетну ефективність.

«Я планую повернутися до повноцінного впровадження середньострокового бюджетування і сподіваюся, що ми знайдемо підтримку в парламенті. Звичайно, це і виконання бюджету 18-року, і робота над бюджетом 19-року», - зазначила вона.

Другий пріоритет, за словами Маркарової - це макроекономічна стабільність і зниження фіскальних ризиків.

«Це поступове зменшення нашого дефіциту - коли ми витрачаємо рівно стільки, скільки заробляємо. А також поглиблення співпраці з усіма нашими міжнародними партнерами - МВФ, Світовим банком», - заявила Маркарова.

Ще одним пріоритетом новопризначена голова назвала підтримку економічного зростання. «Ситуація в економіці та фінансах не погана, ситуація під контролем», - резюмувала вона.

Що про неї відомо

Оксана Маркарова працює в фінансовому секторі з 1998 року.

У 1998 і 1999 роках, а також у період з 2001 по 2003 роки, Маркарова обіймала посади радника з економічної політики і менеджера зовнішніх і корпоративних зв'язків американського фонду прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund. Крім того, у 2000 році вона проходила практику в Світовому Банку, а точніше - у відділі фінансових ринків регіону Європи та Центральної Азії.

З 2002 року протягом 11 років очолює інвестиційну групу ІТТ. Інвестиційна група ITT спеціалізується на торгівлі цінними паперами, інвестбанкінгу, прямому інвестуванні, Інвестконсалтинг, юридичних послугах, управлінні активами, фондами, довірче управління активами, нерухомості і девелопменті, послуги зберігача.

Під керівництвом Маркаровой працюють 60 осіб. Після приходу Маркаровой в компанію ІТТ, вона реорганізувала її в групу компаній, диверсифікувавши портфель послуг ІТТ і збільшивши частку компанії на ринку України.

У березні 2015 року була призначена заступником міністра фінансів України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: