Жданов закликав міністрів спорту бойкотувати ЧС-2018 з футболу в Росії

_id9623_650x410_650x410
Фото: Ігор Жданов (kmu.gov.ua)

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов закликає міністрів спорту 35 країн, чиї футбольні команди заявлені для участі в чемпіонаті світу з футболу в Росії, бойкотувати змагання на політичному рівні.

Про це йдеться у відповідному листі Жданова колегам, повідомляється на Урядовому порталі.

«Звертаюся до своїх колег з проханням бойкотувати ці змагання на політичному рівні. Покажіть Путіну червону картку», - наголосив Жданов.

За його словами, з огляду на численні грубі порушення Росією Статуту ООН та міжнародного права необхідно адекватно і активно реагувати на російську політику агресії, окупації, втручання у внутрішні справи суверенних держав та широкомасштабні порушення прав людини в Росії та на окупованих Росією українських територіях Криму та Донбасу.

Крім того, підкреслив Жданов, санкції проти Росії, такі як відсторонення олімпійської збірної Російської Федерації від участі в зимових Олімпійських іграх 2018 року, свідчать про офіційне визнання міжнародною спільнотою та ВАДА фактів порушення Росією міжнародного антидопінгового законодавства.

Жданов нагадав про те, що російське керівництво не припинило збройної агресії проти сусідніх країн і грубо порушує міжнародне право. Крім того, російська пропаганда використовує чемпіонат світу з футболу-2018 для просування ідеї повернутися до «бізнесу як завжди».

«У цей час понад 60 невинних громадян України незаконно утримуються за сфабрикованими та політично вмотивованими звинуваченнями в Росії та на території тимчасово окупованого Криму. Вони піддаються тортурам та позбавлені належної медичної допомоги», - пише Жданов колегам.

Він також нагадав, що Сенцов – видатний український кінорежисер, засуджений в Російській Федерації до 20 років колонії за сфабрикованими звинуваченнями у тероризмі, та активіст з окупованого Росією Криму Володимир Балух оголосили голодування на знак протесту проти російських політичних переслідувань, та припинять його лише після звільнення українських політв’язнів. Їхні життя наразі в небезпеці, наголосив Жданов.

Він підкреслив, що Україна разом з міжнародною спільнотою неодноразово закликала Росію звільнити українських політв'язнів. Замість цього Росією посилюється переслідування, зокрема українського журналіста Романа Сущенка було засуджено до 12 років за звинуваченням у «шпигунстві», та ігноруються всі заклики та пропозиції щодо звільнення незаконно затриманих українських громадян.

Злочини Росії проти України та демократичного світового порядку вимагають більш рішучого та ефективного реагування з боку міжнародного співтовариства, підкреслив міністр.

«У зв'язку з цим закликаю вас бойкотувати чемпіонат світу з футболу-2018 в Російській Федерації», - підсумував Жданов.

Нагадаємо, чемпіонат світу з футболу 2018 року пройде з 14 червня по 15 липня в 11 містах Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: