НСТУ продала права на трансляцію ЧС-2018, щоб не втратити права в 2022 році

thumb (4)

Національна суспільна телерадіокомпанія України продала права на трансляцію Чемпіонату світу з футболу-2018, аби не втратити права на трансляцію ЧС-2022.

Про це повідомив очільник НСТУ Зураб Аласанія у Facebook.

За його словами, Національна телекомпанія України, правонаступником якої є НСТУ, купила в Європейської спілки мовників (ЄСМ) пакет прав на трансляцію ЧС-2018 у Росії та ЧС-2022 у Катарі.

Вартість угоди не розголошується, але, за словами Аласанії, «ціна вимірюється у мільйонах євро». Відповідно до угоди, сплата здійснюється траншами кожен рік.

Після анексії Криму та початку конфлікту на сході України НТКУ заявила про можливу відмову від трансляції мундіалю в Росії.

Читайте також: ЧС-2018: вболівальники, бойкот, Charlie Hebdo і Сенцов

Аласанія зазначив, що з 2016 року почав накопичуватися борг НТКУ за цією угодою. У ЄСМ заявили про можливість штрафних санкцій і позбавлення НТКУ прав на трансляцію ЧС-2022.

У травні 2018 року НСТУ продає субліцензію на показ половини матчів ЧС-2018 каналу «Інтер», завдяки чому погашає 2/3 боргу.

«Травень 2018 — НСТУ пропонує Inter Media group придбати другу половину. Перемовини ускладнюються повною відсутністю на ринку інших покупців/пропозицій. Але в результаті підписано додаткову угоду про придбання виключних прав на показ двома каналами («Інтер» та НТН) повного пакета ЧС 2018», — написав Аласанія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: