На реставрацію та консервацію руїн Високого Замку витратять понад 11 мільйонів 

82950c9e-7302-8769-586b-5b27d8b0032b

Роботи з реставрації та консервації руїн Високого Замку планують розпочати у цьому році. 

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, вже відбувся тендер і визначено переможця — фірма «Арка Пік». Роботи мали б тривати протягом 2018−2019 років. Вартість робіт становить більше 11 млн. грн.

За словами Лілії Онищенко, начальника управління охорони історичного середовища, минулого року управління проводило тендер на виконання робіт з реставрації руїн Високого Замку, однак фірма, яка перемогла в тендері, відмовилася виконувати реставрацію.

«Тендерна процедура відбулася. Є переможець тендеру. Це фірма «Арка-Пік». Вона проводила реконструкцію площі Митної. Ми маємо 10 днів на підписання договору. Якщо усі документи в порядку, ми підпишемо договір на виконання робіт.

Вкінці минулого року ми вже оголошували тендер на реставрацію та консервацію руїн Високого Замку. Ми отримали дозвіл на початок проведення цих робіт і могли їх розпочинати, але фірма, яка виграла тендер, відмовилася їх виконувати через низьку вартість. Цього року ми перераховували кошторис і оголошували тендер ще раз.

Вартість робіт з реставрації та консервації руїн Високого Замку складає 11 110 912 грн. Сума збільшилася, у порівнянні з минулим роком, тому що, перше — змінилася ціна багатьох робіт, збільшилася вартість будівельних матеріалів, змінилася мінімальна заробітна плата та ін. Тому вартість виконання будівельних робіт приблизно 9 млн. грн, а решта це інші видатки", — розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР.

За її словами, роботами з реставрації та консервації руїн Високого Замку передбачається укріплення стіни, влаштування оглядового майданчика довкола муру, зверху буде доповнення муру, до певного рівня, цеглою, відтворення бійниць, накриття стіни і благоустрій території довкола.

«Роботи з реставрації та консервації руїн Високого Замку є складні. Доступ туди можливий єдиною дорогою, яка веде до телевежі. Отож, завозити техніку, завозити матеріали туди є досить складно. Маю надію, що фірма, яка виграла тендер, розпочне цього року роботи. Роботи мали б тривати впродовж 2018−2019 років при умові наявного фінансування», — додала Лілія Онищенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: