Львівську митницю перевірять через масовий в’їзд авто на єврономерах, — Гройсман

4d28c2a77bda718b3d0c2f169be8aca8_1496055937_613x362.8564516129_3_0

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував перевірку митниць західних областей та, зокрема, Львівщини, через масовий ввіз автівок з Європи без розмитнення.

Про це він заявив під час всеукраїнської селекторної наради з питань боротьби з контрабандою, передає Громадське.

«Ви мені всі набридли! Митники, працівники прикордонної служби мають все для того, аби робити країну багатшою, а не виконувати функції, аби в країну «щось» заїжджало. Ви заробляєте тисячі чи мільйони, а держава втрачає мільярди», — заявив Гройсман.

Читайте також: Працівниця Львівської митниці записала Rolls-Royce на 74-річну свекруху 

Він також закликав працівників Генпрокуратури, Національної поліції, ДФС та інших силових відомств затримувати корумпованих чиновників.

«А за сприяння контрабанді — затримувати і арештовувати», — додав глава уряду.

У свою чергу генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що зараз в Україні перебуває 300 тисяч автомобілів на так званих «євробляхах», і більшість з них потрапили до України саме через митниці західних областей.

«Через вас пройшли десятки тисяч таких автомобілів, які зараз, не сплативши жодних митних платежів, ускладнили, так м’яко скажу, ситуацію на дорогах України. В цьому випадку повнота відповідальності лежить саме на вас і на всіх ваших колегах по західній Україні в першу чергу. Я не знаю, чи ви дійсно не знаєте цифру кількості таких автомобілів, але цифру, скільки коштує пропустити такий автомобіль - точно знаєте, тому прошу бути готовим до розмови з прокурором з цього приводу», - заявив Луценко  звертаючись до керівника Львівської митниці.

Читайте також: Торік імпорт вживаних автомобілів зріс утричі: що думають експерти про легалізацію «євроблях»
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: