З ініціативи львів’ян в місті з’явиться ще один сквер

167bbd6cefd5277eede85acd21503457_XL

21 червня на сесії Львівської міської ради депутати підтримали місцеву ініціативу «Про надання статусу громадському простору за адресою: вул.О. Кульчицької, 18».

Як повідомив начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський, 30 травня 2018 року ініціативною групою мешканців у Центрі надання адміністративних послуг м. Львова зареєстровано місцеву ініціативу «Про надання статусу скверу громадському простору за адресою: вул. О. Кульчицької, 18». Ініціативною групою подано 606 підписів громадян України, з яких 602 підписи є дійсними.

За словами автора петиції Володимира Баб’яка, надання статусу скверу громадському простору за адресою: вул. О. Кульчицької, 18, є необхідною передумовою для збереження зеленої зони для потреб громади Залізничного району міста Львова.

«Вказана територія є вкрай важливою для мешканців мікрорайону та парафіян Храму Всіх Святих Українського Народу. Перш за все, з огляду на близьке розташування до храму. Варто згадати, що влітку минулого року з’явилась інформація про потенційну небезпеку забудови зони рекреаційного призначення за адресою: вул. О. Кульчицької, 18, і ми спільно стали на її захист».

Депутат Львівської міської ради Уляна Пак зазначила, що минулого року нею були ініційовані громадські слухання щодо збереження даної території, позаяк ця ділянка є дуже важливою для місцевої громади.

«На слуханнях люди висловили свою позицію, сказали: «Ні!» жодній забудові. Про це говорить і зонування території Р-3, яка має рекреаційне призначення. У нас є різні механізми місцевої демократії, але місцева ініціатива, як на мене, є найбільш вагомою, вона дає можливість винести проект рішення на розгляд депутатів. Це є дієвий інструмент для того, щоб громаду почули депутати. Наступним кроком має бути ухвала про визначення меж скверу. Після того, як ми затвердимо статус скверу, це нам дасть змогу забезпечити належний догляд та утримання цієї зеленої зони. А також можливість залучати бюджетні кошти для створення належного благоустрою відповідно до потреб громади. Крім цього, ще цього року ми плануємо подати проект облаштування на громадський бюджет».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: