Вже вдруге львівські волонтери допомогли людям із інвалідністю підкорити гірські вершини (фото)

фото

Цими вихідними команда On3wheels», яка допомагає подорожувати людям з особливими потребами, здійснила мрію ще однієї людини.

Цього року це вже другий особливий похід в гори.

Як повідомили волонтери, цього разу вперше в житті гори побачила Каріна Погосян, яка із волонтерами ініціативи та своєю малолітньою дочкою-школяркою піднялася на Гостру гору (1405м), що на межі Львівської та Закарпатської областей.

Це був похід у гори зі спеціальним візком – жульєткою. Його тягнули на вершину 12 волонтерів.

Читайте також: Мрії здійснюються: львівські волонтери допомогли дівчині на візку піднятися на гору Парашку (фото)

«Родзинкою сходження стала погода, яка додала пригод. Як відомо, у горах немає поганої погоди, а є така, що запам’ятовується. Ми відчули і тепле сонце, і дощ, а коли доходили до вершини, то взагалі розпочався град. Від нього заховалися між ялинками і так перечекали негоду. Таким чином відчули усі кліматичні 1405 м на собі», - розповіла волонтерка Соломія Дишлюк.

Організатори кажуть, що охочих підкорювати гірські вершини вже чимало. Наразі відбирають кандидатів для наступного походу, який відбудеться вже у липні.

Нагадаємо, люди з інвалідністю мають змогу підкорювати гірські вершини за допомогою спеціального французького возика LaJoelette (жульєтка). Торік команда On3wheels здійснила також 12 походів для людей з інвалідністю у різні точки українських Карпат за допомогою жульєтки, зокрема підкорили Говерлу.

Усі охочі теж можуть долучитись до дружньої команди та стати волонтером, учасником, лідером походів, для того щоб здійснити ще більше мрій! Стежити за проектом можна у Facebook.

Додамо, команда On3wheels у 2016 році здійснила унікальну велоподорож до Лісабону. Тоді разом з Іваном Маслюком, який живе з ДЦП, вони перетнули 12 країн. Іван самотужки подолав 5000 км за 100 днів на спеціальному триколісному велосипеді, на якому можна крутити педалі руками. Саме тому проект здійснення мрії отримав назву On3wheels (На трьох колесах).

Хлопці не залишилися осторонь проблем людей з інвалідністю і приїхавши додому розпочали новий і унікальний для України проект La Joëlette – підкорення вершин людьми з інвалідністю, який успішно впроваджують другий рік поспіль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: