Львів’яни просять відкрити кімнати матері та дитини в амбулаторіях та поліклініках

a03ca31538776a95652871566d582d37_XL

Ще одна петиція на порталі e-dem.in.ua «Організація кімнат матері та дитини в амбулаторіях та поліклініках міста» набрала необхідних 500 голосів.

Автор електронної петиції Наталія Сарканич просить пристосувати усі поліклініки та сімейні амбулаторії до потреб батьків із дітьми, а саме: передбачити зручне та безпечне місце для зберігання візків, доступний заїзд, кімнати матері та дитини із пеленальним столиком, умивальником та місцем для годування.

«У кінці січня я стала мамою, - розповідає Наталія Сарканич, - раніше мені було важко уявити зі скількома труднощами зустрічаються батьки маленьких дітей. Це і не пристосовані під’їзди чи громадський транспорт, відсутність пандусів на тротуарі чи відсутність тротуару як такого, по якому можна проїхати візочком. Не винятком стали і поліклініки. Немовлята повинні відвідувати поліклініки доволі часто – наприклад, для щомісячних оглядів чи профілактичних щеплень. Кожен з таких візитів для мене коштував багато часу на планування і корегування дитячого графіку – коли лягти спати, коли поїсти, а коли поміняти підгузник. Зокрема, з останніми двома пунктами в поліклініці можуть бути проблеми. В моїй поліклініці погодувати дитину можна тільки на коридорі, де ходять десятки хворих, там же ж можна знайти і пеленальний столик. Така ситуація мене обурила і я вирішила запитатися у інших молодих мам через Facebook про їх досвід».

За словами авторки петиції, в деяких випадках почасти пеленального столика в поліклініці не знайдеш, а про місце для колясок годі і говорити.

«Інколи ситуація доходить до повного абсурду – туалети, в яких можна було б спробувати замінити підгузник закривають, а коляски заставляють залишати надворі. Після прочитання усіх цих жахіть я і ще деякі із дописувачок взялися складати петицію».

Як зазначила голова комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова ЛМР Юлія Гвоздович, загалом в місті поліклініки не обладнані для того, щоб відвідати медичний заклад з дитиною: немає якісних пеленальних столиків, в поганому стані туалети. Відтак батьки звернулись, щоб рада розглянула цю проблему і розробила алгоритм її вирішення.

«Спочатку, на мою думку, потрібно провести огляд спільно з батьками, членами гуманітарної комісії поліклініки і сімейні амбулаторії, щоб визначити, що саме там потрібно зробити. А потім закупити столики, матрасики, поговорити з персоналом, щоб вони, перш за все, дбайливо відносились до цього інвентаря, доглядали, бо якщо він не буде охайним, то батьки ним не користуватимуться».

Як повідомили у відділі громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР, на підтримку електронної петиції підготований проект ухвали, який зараз проходитиме необхідні погодження у виконавчих органах міської ради та постійних депутатських комісіях. Після цього петиція буде винесена на розгляд депутатів Львівської міської ради. За його результатами, міська рада може прийняти рішення про відхилення чи підтримку петиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: