Львівщина лідирує за кількістю ДТП за участю авто на єврономерах (інфографіка)

dtp
Фото ілюстративне. Джерело: Наше місто

Про це свідчать дані Національної поліції, які надали у відповідь на запит журналістів Дивись.info.

Таким чином, минулого року за кількістю ДТП за участю авто на іноземній реєстрації Львівщина стала лідером, перегнавши Київ та Одеську область. За даними Нацполіції, практично кожна п’ята ДТП за участю авто на іноземній реєстрації сталася на Львівщині (1875 випадків серед 10086). Водночас, серед цих ДТП у регіоні кожна четверта – з постраждалими (433), де за рік було травмовано майже 700 осіб, а загинуло 63 особи.

Читайте також: Торік імпорт вживаних автомобілів зріс утричі: що думають експерти про легалізацію «євроблях»

Якщо порівняти цю цифру із загальною кількістю загиблих (246 осіб за 2017 рік на Львівщині), виходить, що  кожна четверта смерть у ДТП на Львівщині сталася у пригоді за участю авто на іноземній реєстрації.

 

Варто зауважити, що за січень-травень нинішнього року Львівщина поступилася Києву за кількістю ДТП за участю авто з державними номерами іноземних країн (751 випадок на Львівщині до 868 – у столиці). Однаково ця цифра становить майже 16% від загальної кількості ДТП в Україні. Львівщина цьогоріч продовжує лідирувати за кількістю ДТП з постраждалими (163 випадки) та за кількістю загиблих у таких пригодах, яка вже становить 29 осіб станом на 31 травня.

Олена Чепіжко, керівник зовнішніх комунікацій компанії «Єврокар»:

Неврегульоване ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією – це проблема не тільки учасників ринку, але також питання безпеки на дорогах. На жаль, в Україні кількість автомобільних аварій продовжує зростати. У середньому кожні 3-4 хвилини стається ДТП. За таких умов важливо, щоб за кермом авто завжди були люди, у яких відсутня можливість «просто кинути авто і втекти у разі ДТП», адже цим зараз часто зловживають водії автомобілів з іноземними номерами. За умови запровадження жорсткого контролю за переміщенням і використанням транспортних засобів, зареєстрованих в інших державах, це питання може бути вирішеним.

Однак існує й інша проблема, що стосується безпечного руху, з огляду на те, що більшість ввезених автомобілів на іноземних номерах – це старі автомобілі, що не відповідають сучасним екологічним нормам. Адже за результатами дослідження Національного управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA), рівень безпеки автомобіля під час серйозних аварій (а відтак – і життя пасажирів) прямо залежить від дати виробництва транспортного засобу. За участю автомобілів віком до 5 років відсоток смертності становить 26%, у той час як автомобілів до 1985 року – аж 55%. А за даними Моторно-транспортного страхового бюро України, 20% автомобілів на дорогах вироблені саме до 1985 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: