Майже півсотні гірників шахти «Нововолинської» відмовляються підніматися на поверхню

36481648_842825095908114_3440420532405665792_n

Шахтарі №10 «Нововолинської» під землею вимагають погашення заборгованості та добудови копальні. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

«Сьогодні, 2 липня, гірники першої зміни шахти №10 «Нововолинська» відмовилися підніматися на поверхню. Згодом до них приєдналися колеги з другої зміни. Загалом під землею наразі перебуває 47 осіб. До такого кроку вони змушені вдатися через заборгованість із заробітної плати, яка вже становить три місяці. Із шахтарями не розрахувалися за квітень, травень і червень. Окрім погашення заборгованого, протестувальники вимагають виділення коштів на добудову копальні», – написав Волинець.

Він зазначив, що ще у 1989 році розпочали будівництво №10 «Нововолинської». За цей час із бюджету витрачено мільярди. Свого часу один із прем’єр-міністрів кілька разів урочисто відкривав цю шахту, перерізаючи стрічку, але в експлуатацію її так і не було здано.

«Для завершення потрібно 500 мільйонів гривень – за сучасними мірками, не такі вже й великі кошти… Та, на жаль, держава цього року роботи з будівництва копальні припинила», – наголосив Волинець.

І додав, що шахтарі з різних регіонів країни готуються до чергової акції протесту під стінами Верховної Ради, запланованої на 5 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: