З вересня на неякісні медпослуги можна буде поскаржитися на «гарячу лінію»

images_cms-image-000008538

З вересня в Національній службі здоров'я України (НСЗУ) запрацює «гаряча лінія», зателефонувавши на яку українці зможуть повідомити про неякісну меддопомогу на первинній ланці або про вимогу грошей за безоплатні послуги.

Про це на брифінгу, присвяченому медичній реформі на первинній ланці, сказав голова НСЗУ Олег Петренко, повідомляє Укрінформ.

«Ми працюємо над питанням зворотного зв'язку, який лежав би в основах оцінки (якості послуги – ред.). Цей зворотний зв'язок буде реалізовуватися поступово. Перша частина – з вересня у вигляді «гарячої лінії» НСЗУ, де кожен споживач послуг зможе залишити інформацію про те, що його обслужили неналежним чином або він не отримав послугу, чи у нього вимагали гроші. Зараз розробляється спеціальний механізм, і НСЗУ буде це перевіряти», – сказав Петренко.

Він зазначив, що неякісна медична допомога або відмова в ній, можуть призвести до розірвання договору Нацслужби здоров'я з медичним закладом.

Також він поінформував, що НСЗУ разом з МОЗ буде змінювати систему оцінки якості надання медичної допомоги, в цьому процесі будуть брати участь зокрема і професійні асоціації.

Натомість, за великої кількості скарг щодо одного медзакладу у НСЗУ буде привід для перевірки як документації медичного закладу, так й ініціювання роботи медико-експертної комісії МОЗ, якщо виявленні порушення стосуються саме медичної допомоги.

Петренко наголосив, що на сайті Національної служби здоров'я буде публікуватися історія звернень громадян і відповідна реакція на них Національної служби здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: