Подружжя Кейт Фокс і Генрі Марш завітають до Львова на Форум Видавців 

marsh_fox
фото: Alamy, Sarah Marsh

Уже восени читачі матимуть нагоду поспілкуватися з двома видатними особистостями у своїй професії – британським нейрохірургом Генрі Маршем і британською антропологинею та дослідницею Кейт Фокс, яка вперше презентує свою книжку «Спостерігаючи за англійцями».

Про це повідомляє видавництво «Старого Лева».

За плечима Генрі Марша кілька десятиріч хірургічного досвіду, тисячі операцій по всьому світу. У тому числі – і в Україні, куди він понад 25 років приїжджає з власної ініціативи оперувати та допомагати українським лікарям підвищувати свою кваліфікацію. Саме про свій лікарський та й загалом життєвий досвід він розповів у біографічних книжках «Історії про життя, смерть і нейрохірургію» та «Ні сонце, ані смерть. Зі щоденників нейрохірурга», що вражають відвертістю і мудрістю. Ці книжки уже кілька років надихають тисячі українців, а у вересні Генрі Марш вкотре завітає до України, аби поговорити про сенс людського існування, про суть праці лікаря, труднощі професії, медичний досвід Англія, Непалу, США та Україна тощо.

Читайте також: «Хірургія – це залежність». Як Генрі Марш презентував нову книгу у Львові (фото) 

Генрі Марш полюбив Україну і заохотив відвідати її й свою дружину – зірку британської антропології, письменницю Кейт Фокс, яка теж завітає цьогоріч до України і презентує український переклад відомого дослідження «Спостерігаючи за англійцями». Ця ґрунтовна і дотепна книжка про звички англійців, їхні примхи, виверти та дивацтва вже незабаром побачить світ у перекладі Марти Госовської та художньому оформленні Тетяни Омельченко у «Видавництві Старого Лева».

Читайте також: 25-й Форум видавців у Львові відкриє Порошенко 

«Вівсянка, сер», твідовий костюм, чай рівно о п’ятій, вишукані манери, аристократизм, снобізм, незворушність, гіперпунктуальність. Які ж насправді ті англійці? Кейт Фокс створила дивовижно точний і напрочуд дотепний портрет англійського суспільства. Вона дослідила англійський національний характер під антропологічним мікроскопом і показала читачам дивну та чарівну культуру, що керується цілими кодексами негласних норм та поведінкових кодів. Правила розмов про погоду чи секс, споживання їжі чи флірт, чим відрізняється «іронічний садовий гном» від звичайного, закони облаштування оселі, видимі та невидимі класові індикатори, особливості славнозвісного англійського гумору – усе це та багато іншого у книжці Кейт Фокс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: