У Самборі запрацювала сміттєсортувальна лінія (фото)

unnamed (2)

Сьогодні, 4 липня, на Самбірському полігоні, який допомагає зі Львова приймати сміття, відкрили сортувальну лінію, передає кореспондент Дивись.info.

Як розповів директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Назарій Романчук, ця лінія - одна із трьох, які закупили минулого року за кошти резервного фонду державного бюджету, що були виділені на Львівщину.

За його словами, сьогодні ця сортувальна лінія почне працювати і приносити користь цьому полігону.

«Зокрема, нова сортувальна лінія дасть можливість зменшити приблизно на 30% об'єм сміття, який захоронюється на цьому полігоні, дасть можливість додатково створити робочі місця і звичайно буде покращувати саму екологічну ситуацію на полігоні, оскільки шкідливі матеріали не будуть попадати в ґрунт. Відповідно, коли цей полігон буде попадати під рекультивацію, то буде екологічно безпечнішим та малозатратнішим для рекультивації», - наголосив Романчук.

Також Назарій Романчук розповів, що ще одну сортувальну лінію буквально за два тижні поставлять в місті Новояворівськ, на Новояворівському полігоні, а для третьої наразі визначають ділянку.

За словами Назарія Романчука, на Самбірський полігон звозять сміття з Самбірського району, в тому числі і з військової частини, та з міста Львова.

Варто зазначити, що потужність даної сортувальної лінії 15 тонн на годину, а вартість такої однієї установки 5 млн 400 тисяч гривень.

Чиновник ЛОДА також відзначив, що ця сортувальна установка зроблена на території Львівської області і є стратегічні цілі, щоб надалі працювати з даним підприємством та забезпечувати інші полігони такими сортувальними лініями.

«На сортувальній лінії наразі працює 8 людей та є резервні люди, які будуть працювати в підміну», - додав Назарій Романчук та запевнив, що на Самбірському полігоні дотримано всіх екологічних норм, зокрема, і відстань до населення, до водойм та немає ніякого неприємного запаху.

Читайте також: У ЛОДА кажуть, що на вивозі львівського сміття зекономили 100 мільйонів

Фото: Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: