Готель і паркінг: Виконком зі скандалом дозволив будівництво у центрі Львова

DSC07778

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив детальний план території, обмеженої вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка, який передбачає будівництво на вул. Вороного,4 готелю з підземним паркінгом.

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив детальний план території, обмеженої вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка, який передбачає будівництво на вул. Вороного,4 готелю з підземним паркінгом.

Мешканці вул.Вороного та Ліста, а також громадські активісти просили перенести розгляд питання до вирішення конфліктної ситуації, однак члени виконкому до них не дослухалися.

Нагадаємо, кілька тижнів тому виконком, зважаючи на протести мешканців, не погодив детальний план, який крім будівництва готелю передбачав ще й часткове відновлення Пасажу Міколяша.

Тоді міський голова Андрій Садовий  запропонував перенести розгляд питання та провести зустріч з мешканцями, щоб врахувати всі зауваження. Вчора ж з’ясувалося, що домовленість досягнута лише щодо Пасажу Міколяша, а щодо готелю та паркінгу мешканці вимагають створити погоджувальну комісію. У мерії натомість не бачать у цьому потреби.

«Пасаж Міколяша з плану забрали. Там є примітка, що функціональне призначення цієї території  в детальному плані не визначається до вирішення спірних питань. Щодо готелю і паркінгу ми не знайшли підстав створювати погоджувальні комісії за результатами розгляду громадських слухань. Згідно ДБН збудувати там наземний паркінг неможливо, щодо  будівництва підземного паркінгу - то цим рішенням це питання не вирішується. До видачі містобудівних умов ще роки два, якщо не більше. Там ще не вирішене питання землекористування і невідомо, в який спосіб воно буде вирішене, це насправді складне питання. Я пропоную це рішення підтримати і зазначити, що у випадку видачі містобудівних умов, має бути врегульоване питання паркування", - заявила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

«Завтра туди не вийдуть бульдозери. Якщо щось і буде, то не швидше ніж за рік», - додав головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

«Мер сказав, що потрібно створити робочу групу, бо є спірне питання. Є  великий конфлікт щодо цієї ділянки. В першу чергу ми б хотіли щоб була створена погоджувальна група, або якщо це неможливо – робоча група. На  всіх зустрічах ми зазначали, що ми як громада хотіли б там крім паркінгу громадський простір, а не готель, що є в інтересах однієї особи. Ми просимо, щоб ви сьогодні не голосували за це питання  і перенесли його», - закликала мешканка вул. Вороного Юлія Старчак.

Після суперечок та перепалок, члени виконкому таки погодили детальний план під вигуки «Ганьба!»

«Таке враження що ми в «ЛНР» або «ДНР». Вам не соромно за таке рішення?» - обурилися мешканці.

«Мені якраз за що не соромно, то за це рішення», - відповіла Гелена Пайонкевич.

«Мені здається, вони просто просувають інтереси якоїсь однієї людини», - прокоментувала рішення виконкому Юлія Старчак. Відтак, обурені мешканці та активісти вирушили вимагати зустрічі з міським головою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: